Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στο Συνέδριο της «Κ», ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «είχε στηθεί παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μαξίμου» και ανέφερε ότι του είχε έρθει σκοτοδίνη όταν είδε στον φάκελο τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση Novartis, με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο της «Κ» περί ατυχών χειρισμών της τότε κυβέρνησης, αναφέρθηκε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής στο OPEN, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι του ήρθε «σκοτοδίνη» όταν είδε στον φάκελο της υπόθεσης ότι διώκονται 10 πολιτικά πρόσωπα. 

«Είδα ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας, πάντως, ότι η υπόθεση Novartis ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε σε τρία σημεία σε σχέση με την υπόθεση: Το πρώτο αφορούσε, όπως είπε, το γεγονός ότι το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ο ίδιος ως υπ. Δικαιοσύνης δεν ήξερε. Το δεύτερο σημείο αφορά τη δήλωση Πολάκη, την επόμενη ημέρα το πρωί, όπου ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής και προσέθεσε:

«Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο». 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, «εκείνη την περίοδο είχε στηθεί ένα παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου». Οσον αφορά τις προχθεσινές δηλώσεις Τσίπρα στο Συνέδριο της «Κ», ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός «θα πρέπει να πει ποιες ήταν οι ατυχείς επιλογές, πώς υλοποιήθηκαν και με ποιους». 

«Δεν έγινε ποτέ απολογισμός για κανέναν, ούτε για τον πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι δεν έγινε απολογισμός ακριβώς για να μη γίνει για τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα, πριν φύγει από το κόμμα, ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον όλεθρο

Οσον αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ότι είναι «άδικο που έχει προσωποποιηθεί η υπόθεση των αδειών στον Νίκο Παππά», ενώ σχολίασε ότι του είχε κάνει «αρνητική εντύπωση η ιστορία με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τα 4 κανάλια». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή