Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η πρώτη αντίδρασή της στην έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η πρώτη αντίδρασή της στην έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

«Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», αναφέρει σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της αναφέρει ότι είναι «καλοδεχούμενη» η έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την αποστολή μαζικών emails σε απόδημους Ελληνες από το γραφείο της ευρωβουλευτού. 

«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», γράφει χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

Νωρίτερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τα εξής: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Ελληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος». 

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν έλαβα λίστα εγγεγραμμένων για την επιστολική ψήφο

Το εν λόγω θέμα είχε έρθει στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες, με την ίδια την κ. Ασημακοπούλου να απαντά ότι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει», όπως υποστήριξε.

Κασσελάκης: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών;»

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, θέτει δύο ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή