Μη κρατικά ΑΕΙ: Δεκτό στην Επιτροπή το νομοσχέδιο – Την Τετάρτη στην Ολομέλεια

Μη κρατικά ΑΕΙ: Δεκτό στην Επιτροπή το νομοσχέδιο – Την Τετάρτη στην Ολομέλεια

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτό «κατά πλειοψηφία» έγινε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης, «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001…», όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι τον «ξενίζει», δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Επέκρινε δε την πρότασή της Χαριλάου Τρικούπη για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, σημειώνοντας ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

«Αντί να ρυθμίσετε τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνετε την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα», είπε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT