Κ. Αρβανίτης: Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Κ. Αρβανίτης: Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εκστρατεία λάσπης» και σημειώνει πως «η δική μου συνεισφορά αφορά το άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Ελληνες δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν κονδύλια, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το Ε.Κ. πολιτικών»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με την υπόθεση του ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, δίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του ότι συνεισέφερε προσωπικά στη συγγραφή του τελευταίου άρθρου.

Οπως διευκρινίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το Ε.Κ. πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί».

Στρέφοντας τα πυρά κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζει πως ο κ. Μαρινάκης «αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων, οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου».

«Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, και άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών», προσθέτει.

Στο ίδιο αυστηρό ύφος αναφέρει πως «για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο κράτος δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».

Π. Μαρινάκης: «Ηταν εμπνευστής του επίμαχου άρθρου για την περικοπή κονδυλίων»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τη συμβολή του Κώστα Αρβανίτη στη συγγραφή του ψηφίσματος κάνοντας λόγο για «κυνική παραδοχή».

«Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι δεν παραδέχθηκε απλά ότι ήταν ένας εκ των συντακτών αυτού του συκοφαντικού για τη χώρα μας ψηφίσματος, παραδέχθηκε και δήλωσε, μάλιστα, και περήφανος γι’ αυτό, ότι ήταν και ο εμπνευστής του επίμαχου άρθρου, που ζητούσε την περικοπή κονδυλίων, την περικοπή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αλλο ένα επεισόδιο σε μια σειρά από πολλά θλιβερά επεισόδια κάποιων, στην προσπάθειά τους να τα βάλουν με τη χώρα τους. Θυμάστε τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Εβρο, θυμάστε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να μη χρηματοδοτείται ο φράκτης του Εβρου από την Ευρώπη και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας. Αυτή, δυστυχώς, ήταν άλλη μία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή