Θεωρείο: Ρωγμές με το ΠΑΣΟΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσαρέσκεια προκάλεσε σε πολλούς δημάρχους, βέρους ΠΑΣΟΚ, ο τρόπος που χειρίστηκε ο Χάρης Δούκας τις εκλογές της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος της Αθήνας, είτε λόγω απειρίας είτε κάποιας σκοπιμότητας, δεν έδωσε τελικά «γραμμή» για πολλούς δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα προέρχονται από την Κρήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Χαρ. Τρικούπη. Αντίθετα, στη «γραμμή» του ήταν πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε επιπλέον εκνευρισμό σε δημάρχους που αγνόησε ο κ. Δούκας. Με το πέρας της διαδικασίας πολλοί τον κατηγορούσαν για απειρία και υπερβολική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ – κάτι «που δεν θα του βγει σε καλό», όπως έλεγε εκνευρισμένος ένας από αυτούς.


Το νέο τρίπτυχο

Πολλές συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της «Κ». Στέλεχος που γνωρίζει καλά τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως μέσα από αυτή την παρουσία του στο συνέδριο της «Κ» επιχείρησε ένα ολικό rebranding του ονόματός του, παίρνοντας αποστάσεις από πεπραγμένα της κυβέρνησής του, με κυριότερα τις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, και κρατώντας ένα βασικό τρίπτυχο: την οικονομία με την «έξοδο από τα μνημόνια», τις «Πρέσπες» και την ηθική διαχείριση του δημοσίου χρήματος. «Είναι τα τρία στοιχεία που κρατάει από την κυβέρνησή του και πάνω σε αυτά θα πατήσει ο “νέος Τσίπρας”», έλεγε η ίδια πηγή.

Βεντέτα ετών

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιλέξει να μην απαντά στον Αντώνη Σαμαρά για τη συνεχή κριτική που της ασκεί, η Ντόρα Μπακογιάννη όμως δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της «Κ», όπου είπε ότι η συναίνεση «μυρίζει συνθηκολόγηση», η πρώην ΥΠΕΞ απάντησε ιδιαιτέρως αιχμηρά. «Εάν η αναζήτηση της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής “μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης”, κάτι δεν πάει καλά στο “βασίλειο της Δανιμαρκίας”», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, που το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει –ίσως και για λογαριασμό της κυβέρνησης– να απαντά στον Μεσσήνιο πολιτικό.


Εκλεισε ο Χρυσόγονος

Θέμα ημερών είναι να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα του Κώστα Χρυσόγονου στις ευρωεκλογές. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς είχαν συμπέσει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτές. Πλην της ενίσχυσης του ψηφοδελτίου σε επίπεδο ακαδημαϊκό, η παρουσία του Χρυσόγονου στις λίστες θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ από το 1990 διδάσκει στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή