Δημοσκόπηση: «Ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση

Δημοσκόπηση: «Ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση

Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Χωρίς ανατροπή της μεγάλης εικόνας, αλλά με αρκετές επιμέρους ανακατατάξεις, αποτυπώνεται η βούληση των ψηφοφόρων στη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Οπως προκύπτει από την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό, καθώς εμφανίζει ποσοστό 29,5%, καταγράφοντας ωστόσο απώλεια μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Η μισή μονάδα που χάνει το ΠΑΣΟΚ και η επίσης μισή μονάδα που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τα δύο κόμματα ισόπαλα στη δεύτερη θέση, με 12% το καθένα. Υποχώρηση καταγράφεται και για το ΚΚΕ, που με απώλεια μιας μονάδας βρίσκεται στο 7,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση, που κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται στο 7%. Στο 3,5% είναι η Νίκη, που επίσης κερδίζει μισή μονάδα. Στους κερδισμένους και η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται στο 2,5%, ποσοστό ίδιο με τους Σπαρτιάτες και την Πλεύση Ελευθερίας, που όμως είχαν το ίδιο ποσοστό και στην προηγούμενη μέτρηση. Στασιμότητα και για το ΜέΡΑ25, στο 2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός παραμένει πρώτος με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%) και ακολουθούν οι Στέφανος Κασσελάκης (10%) και Νίκος Ανδρουλάκης (8%).

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός παραμένει πρώτος με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, ενώ ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 6% έκαστος. Για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, σε ποσοστό 52% οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο κινείται προς σωστή κατεύθυνση, έναντι 42% που πιστεύουν ότι κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση. Οσον αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, το 53% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί, έναντι 40% που συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Δημοσκόπηση: «Ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση-1

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου. Στο σύνολο του δείγματος, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναμωμένος από το συνέδριο, με μόλις το 8% να θεωρεί ότι βγαίνει ενισχυμένος. Η εικόνα είναι διαφορετική στους προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 45% θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενισχυμένος και μόλις το 10% πιστεύει το αντίθετο. Οσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, στο σύνολο του δείγματος το 37% θεωρεί ότι βγήκε από το συνέδριο αποδυναμωμένος και το 17% ενισχυμένος. Στους δυνητικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 58% θεωρεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ενισχυμένος, έναντι 8% που θεωρεί ότι είναι αποδυναμωμένος. Για τον Αλέξη Τσίπρα, στο σύνολο του δείγματος το 48% πιστεύει ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο, έναντι 7% που πιστεύει ότι ενισχύθηκε. Σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 30% θεωρεί ότι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι αποδυναμωμένος, έναντι 19% που θεωρεί ότι ενισχύθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή