Σακελλαροπούλου: Πρόσκληση στην Ιερά Σύνοδο μετά την ανακοίνωση

Σακελλαροπούλου: Πρόσκληση στην Ιερά Σύνοδο μετά την ανακοίνωση

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΙΣ είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο», αναφέρει μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η πρόσκληση της κ. Σακελλαροπούλου γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η Εκκλησία αποφάσισε ότι ο φετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα γίνει χωρίς την καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη. Με τον τρόπο αυτό εκδηλώνεται η δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων. 

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΙΣ είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή