Σαμαράς για Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη

Σαμαράς για Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη

«Η καταδίκη Μπελέρη δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες της Ε.Ε.», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την Ε.Ε. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων και καταδικάστηκε σε ποινή διετούς κάθειρξης, βγαίνει στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «δίκη παρωδία».  

Στην απολογία του, ο κ. Μπελέρης άσκησε σφοδρή κριτική στη διαδικασία, κάνοντας λόγο για δίκη «που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία».

Σχολίασε, δε, πως οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να στείλουν τα πορίσματα στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, «με το μήνυμα ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή