Ρωμανός: Σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα περί φοιτητριών και διδάκτρων

Ρωμανός: Σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα περί φοιτητριών και διδάκτρων

Σφοδρή κριτική στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, άσκησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός σχετικά με σχόλιο του πρώτου περί φοιτητριών και υψηλών διδάκτρων στα πανεπιστήμια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, άσκησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός σχετικά με σχόλιο του πρώτου περί φοιτητριών και υψηλών διδάκτρων στα πανεπιστήμια. 

Οπως αναφέρει ο κ. Ρωμανός, ο γ.γ. του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, «έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους “θα αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα”. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση». 

«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. 

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε νωρίτερα πως «το ΠΑΣΟΚ, ειδικά, λέει ότι απλά πρέπει πρώτα να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16 και επικαλείται το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, οι φοιτητές του οποίου έχουν πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων» και πρόσθεσε: «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού και αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμη και σε αυτή τη σαπίλα νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά, τα ξέρετε, αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή