Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για «sugar daddies»: Απαράδεκτη και σεξιστική αναφορά, περίμενα μία συγγνώμη

Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για «sugar daddies»: Απαράδεκτη και σεξιστική αναφορά, περίμενα μία συγγνώμη

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, απάντηση στα πυρά των κομμάτων, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στα social media η χθεσινή του αναφορά στους «sugar daddies» επιχείρησε να δώσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτη και σεξιστική» χαρακτήρισε τη χθεσινή αναφορά του γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, περί «sugar daddies» ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, το οποίο θα ψηφιστεί αργά το απόγευμα από τη Βουλή.

«Υπέθεσα, κύριε γενικέ γραμματέα, ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας. Και μη σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό, κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας. 

«Ισως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά που περιγράψατε χθες. Αλλά ευτυχώς, για όλους μας, τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η Ιστορία» πρόσθεσε.

«Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού, όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο μιλάτε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια και δεν έχετε το θάρρος να βγείτε και να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος» κατέληξε ο πρωθυπουργός, υπό τις διαμαρτυρίες του κ. Κουτσούμπα. «Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, απάντηση στα πυρά των κομμάτων, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στα social media, επιχείρησε να δώσει από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;» διερωτήθηκε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας εξηγώντας: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

«Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες της Ευρώπης;» είπε στη συνέχεια καταθέτοντας διαφημίσεις που αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενά του στα πρακτικά.  

«Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή