Θεωρείο: Αγάπες και λουλούδια

Θεωρείο: Αγάπες και λουλούδια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωεκλογές που θα γίνουν σε περίπου δυόμισι μήνες από τώρα «απαιτούν» τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκεί θα κριθεί, όπως λένε στο Μαξίμου, το αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται πως η τομή που έφερε στην Κ.Ο. ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να σβήσει. Βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισαν έλεγαν στη στήλη πως η συμπεριφορά του Μαξίμου απέναντί τους το τελευταίο διάστημα είναι «αγάπες και λουλούδια», αφήνοντας πίσω το αντάρτικό τους στην ψηφοφορία. Το επόμενο βήμα είναι να τους ζητηθεί να συνδράμουν με περιοδείες ανά την Ελλάδα, συνεισφέροντας στην προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ.

Επιλογή Μπεκίρη

Ο Πέτρος Τζανετάκος είναι ο νέος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., όπως ανακοινώθηκε χθες. Σε αρκετούς που άκουσαν το όνομά του δεν τους θύμισε κάτι. Και πράγματι ο κ. Τζανετάκος δεν αποτελεί κομματικό στέλεχος με την παραδοσιακή έννοια. Η πρώτη του επαφή με την πολιτική ήταν μέσω του γραφείου του πρωθυπουργού, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε αναλάβει υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τότε συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Μπεκίρη, με τον νέο διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να αποτελεί επιλογή του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η «ιερή αγελάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής έκανε κάτι που κανένας άλλος κεντροδεξιός πολιτικός δεν είχε κάνει: προχώρησε σε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. «Δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού που είναι υπεράνω κριτικής», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας την πολύ σκληρή φράση πως «ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται». Κυβερνητικό στέλεχος με μακρά εμπειρία μού επισήμανε πως τόσο σκληρή δήλωση εναντίον του ΚΚΕ «δεν θα βρεις από άλλον κεντροδεξιό πολιτικό» και πρόσθεσε πως ο Μητσοτάκης «τα έβαλε με την “ιερή αγελάδα” της Μεταπολίτευσης», θυμίζοντας πως το ΚΚΕ είναι «πάντα στο απυρόβλητο».

Ο Τραμπ φοβίζει

Η πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο φοβίζει την Ευρώπη και επισπεύδει τις συζητήσεις για την κοινή αμυντική πολιτική, καθώς Ευρωπαίοι εικάζουν πως αν ο επιχειρηματίας εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε θα μπορούσε ακόμη και να αποσύρει τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας που προστατεύουν την Ευρώπη από το τέλος του Β΄ Π.Π. Η συζήτηση όμως στις Βρυξέλλες δεν είναι δίχως «αγκάθια», καθώς τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα δείχνουν δυσκολία να συνεννοηθούν. «Μέχρι αυτά να τα βρουν, ο Τραμπ θα έχει κάνει ακόμη και ραντεβού με τον Πούτιν», σχολίαζε Ελληνας αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή