Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν δεχθούμε πρόσκληση από τις ΗΠΑ, θα ανταποκριθούμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν δεχθούμε πρόσκληση από τις ΗΠΑ, θα ανταποκριθούμε

Χωρίς να επιβεβαιώνει ημερομηνίες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μόνο για διμερή συνάντηση θα πήγαινε στην Ουάσιγκτον

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πληροφορίες που τον θέλουν να επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «εάν δεχθούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε». 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για το ΤΕΚΑ και ερωτήθηκε για τις αναφορές του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, σύμφωνα με τις οποίες θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις αρχές Απρίλη. 

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο”», δήλωσε ο κ. Τσούνης. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Ελληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας» πρόσθεσε.

Χωρίς να επιβεβαιώνει ημερομηνίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόνο για διμερή συνάντηση θα πήγαινε στην Ουάσιγκτον. Ερωτηθείς επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εάν επηρεάζει το ενδεχόμενο ταξίδι του το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, απάντησε: «Καθόλου, εάν δεχθούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδώ για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν ότι «είμαστε σε συζητήσεις, δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή