Στέφανος Κασσελάκης: Αποκλείει παρουσία σε Βουλή ή Ευρωβουλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκλείει παρουσία σε Βουλή ή Ευρωβουλή

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτώμενος για τα επόμενα βήματά του και ειδικότερα αν προτίθεται να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο ή να «αξιοποιήσει» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπει στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε αρνητικός και στα δύο ενδεχόμενα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των εταιρειών του, διευκρινίζοντας πως «δεν έχω πλέον συμμετοχή σε εταιρείες, οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Κ» της Τετάρτης. Ειδικότερα σε σχέση με τα αστακοκάραβα δήλωσε πως «ήταν μέρος μιας επιχείρησης που ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, εταιρεία με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή η οποία μου οφειλόταν. Και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε (στο Μega) πως δεν έχει πλέον συμμετοχή σε εταιρείες και οι μετοχές του έχουν μεταβιβαστεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε τόσο «καρφιά» όσο και κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε σχέση με τον νόμο του 2016 για τους πολιτικούς αρχηγούς και την απαγόρευση να επιχειρούν στο εξωτερικό δήλωσε πως «ο νόμος ήταν προφανώς λάθος». Οπως εξήγησε, «αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μη βγάζουν Ελληνες πολιτικοί “μαύρα” έξω. Οχι για να εμποδίζονται να φέρουν απόδημοι άνθρωποι “άσπρα” μέσα. Μη χάσουμε το δάσος και το δένδρο». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «στον βαθμό στον οποίο υπήρχε προσωπική ατζέντα για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη το 2016, το θεωρώ και αυτό εσφαλμένο».

Σε σχέση με τη Δικαιοσύνη που έχει ξεκινήσει έρευνα για τις εταιρείες τις οποίες κατείχε παρότι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, ανέφερε: «Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα δώσω εξηγήσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ κάτι να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει τον νόμο, εφόσον έχει υπάρξει μια παρατυπία και χρειαστεί να υπάρξει ένα πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Ελληνας πολίτης να γνωρίζει πως ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει και έχω επιχειρήσει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον». Eξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο Ελληνας πολίτης γνωρίζει το “πόθεν” του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από πού έχουν προκύψει; Μακάρι να κάνετε ποδαρικό στα δικά του σπίτια».

Σε σχέση με την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για τις «ατυχείς παρεμβάσεις» κατά τη διακυβέρνησή του, αλλά και τις καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε αρκετές φορές να τοποθετηθεί αναφέροντας πως «ο κύκλος 2015-2019» έχει κλείσει, ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει και βρισκόταν στο εξωτερικό και πως θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Οσον αφορά τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου στη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες, διευκρίνισε πως τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε πως έχει συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές και επιφύλασσε κολακευτικά λόγια για τα γεμάτα ταμεία που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το τρίτο μνημόνιο, συμπληρώνοντας για τον τέως πρόεδρο: «Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου». Για την προχθεσινή παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το κόστος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT