Οθωνας Ηλιόπουλος: «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ»

Οθωνας Ηλιόπουλος: «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ»

Ανατροπή με τον Οθωνα Ηλιόπουλο – Τις 10 δεσμεύσεις της Κουμουνδούρου «για μια άλλη Ευρώπη» παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια δήλωσή του ο Οθωνας Ηλιόπουλος, κόντρα στις πληροφορίες που υπήρχαν τη χθεσινή ημέρα, ανακοίνωσε σε σχέση με τη φημολογούμενη παραίτησή του: «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Ελληνες». Υπήρξε ανατροπή; Και αν ναι, είναι ολική; Ο καθηγητής Ογκολογίας είχε ανοίξει το θέμα αναφέροντας την προηγούμενη εβδομάδα πως ο φόρτος εργασίας θα τον οδηγήσει κάποια στιγμή να πάρει μια απόφαση για το τι θα αφήσει και τι θα κρατήσει.

Πρόσωπα που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ξαφνιάστηκαν αρχικά από τη χθεσινή ανακοίνωση με βάση την εικόνα που είχαν σχηματίσει. Δεν υπήρξε άλλωστε καμία διάψευση για την πληροφορία πως τη θέση του κ. Ηλιόπουλου θα έπαιρνε η τέταρτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου.

Τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Ηλιόπουλος έκανε και στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην εκδήλωση για την Ευρώπη. Ο καθηγητής Ογκολογίας, ο οποίος εμπνέει σεβασμό στους πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως επιθυμεί περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί τι θα πράξει, εκτιμούν κάποια στελέχη. Μετέθεσε δηλαδή τις αποφάσεις του για λίγο αργότερα προκειμένου κυρίως να προστατεύσει το κόμμα από διαρροές, αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει να κάνει διερευνητικές επαφές με τους επιλαχόντες, όπως είχε αποκαλύψει η Ζωρζέτα Λάλη που βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας. Η άρνησή της να παραδώσει την έδρα άλλαξε τα δεδομένα και έκλεισε σχετικά νωρίς τη συζήτηση για το αν θα μπει o κ. Κασσελάκης στη Βουλή. Στην περίπτωση που υπήρχε «ντόμινο παραιτήσεων», αυτό με το οποίο κινδύνευε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να βρεθεί με 35 βουλευτές, αφού η κ. Λάλη έχει αποχωρήσει στις 10 Νοεμβρίου από το κόμμα και εκτιμάται ότι βρίσκεται κοντά στη Νέα Αριστερά.

Λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στη Θήβα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανεβάσει ταχύτητες. Εκτός από το βίντεο με το κούρεμα που έγινε viral, στο 3ο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative έστειλε πολλά πολιτικά μηνύματα. Υποστήριξε πως «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι Κεντροδεξιά, δεν είναι Κεντροαριστερά» και χαρακτήρισε το ΚΚΕ ομοφοβικό κόμμα. Με αφορμή τη στάση του Παύλου Πολάκη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια «κάρφωσε» τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «θα ανέβει μαζί μου και στα 400 μέτρα υψόμετρο, μην έχετε αμφιβολία. Ασχοληθείτε με τα άλλα κόμματα που έχουν το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής τους ομάδας να απέχει και να επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν κόσμο στην αυτοκτονία».

Χθες ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τις δέκα δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Για μια άλλη Ευρώπη»:

1. Στρατηγική αυτονομία.

2. Αντιφασιστική Ευρώπη – φραγμός στο μίσος της Ακροδεξιάς.

3. Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη – για να μην επιστρέψει η λιτότητα.

4. Δίκαιη πράσινη μετάβαση.

5. Κοινωνική Ευρώπη με δίκαιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας.

6. Εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

7. Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων.

8. Ευρώπη χωρίς ψηφιακές ανισότητες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

9. Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική με πραγματική αλληλεγγύη.

10. Η δημοκρατική Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές κάλπες για τις ευρωεκλογές. Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί το εσωκομματικό δημοψήφισμα, πιθανότατα και υβριδικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή