ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η απoχώρησή της δεν την απαλλάσσει – Να λογοδοτήσει η Κεραμέως

ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η απoχώρησή της δεν την απαλλάσσει – Να λογοδοτήσει η Κεραμέως

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. 

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο», σημειώνει, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «η αποχώρησή της από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της». 

Το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί πως «είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτώ, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κ. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών». 

«Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη», καταλήγει. 

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση με τα μαζικά emails που εστάλησαν από το γραφείο της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου προς αποδήμους προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, αρχικά με την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια με την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την αποπομπή του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή