Εντός και Εκτός: Ο Κασσελάκης και οι 15 ημέρες στη Θήβα

Εντός και Εκτός: Ο Κασσελάκης και οι 15 ημέρες στη Θήβα

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι παραιτήσεις που συνοδεύουν την υπόθεση της απόσυρσης της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου από την κούρσα για την Ευρωβουλή. Θα σταθώ στην αποπομπή του γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ότι «η Ν.Δ. και η Αννα-Μισέλ δέχονται άδικη επίθεση». Πρόκειται για κλασική περίπτωση κομματικού χειροκροτητή, όπως προδίδει και ένα βίντεο στο οποίο χειροκροτά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόσο δυνατά που είναι πιθανό να έχει προκαλέσει ζημιά στις παλάμες του. Η στήλη εύχεται, βεβαίως, ο κ. Θεοδωρόπουλος να είναι υγιέστατος, ωστόσο αν από τα πολλά «παλαμάκια» προέκυψε κάποιο πρόβλημα, μπορεί πάντα να λυθεί, συνοπτικά και αποτελεσματικά, καθώς πλέον λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Για τον υπουργό Εθνικής Aμυνας Νίκο Δένδια δεν υπήρξε κανένα δίλημμα. Κατά την επίσκεψή του στη Λιθουανία συνάντησε και τον ομόλογό του Αρβίντας Ανουσάουσκας και τον υπουργό Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, με τον οποίο έχουν κρατήσει επαφή παρά τη μετακίνηση του κ. Δένδια στο στρατόπεδο Παπάγου. Από το Βίλνιους ο κ. Δένδιας έκανε δηλώσεις με τον γνωστό αποδέκτη: την Τουρκία. Μάλιστα, έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα σε Ελλάδα και Λιθουανία λέγοντας ότι «δεσμευόμαστε σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών του κόσμου. Και φυσικά, και οι δύο είμαστε ενάντια σε κάθε αναθεωρητισμό. Είμαστε χώρες, όπως είπατε, με γεωγραφική απόσταση, χώρες που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ε.Ε. και επίσης, δυστυχώς, και οι δύο βρισκόμαστε κοντά σε εμπόλεμες περιοχές».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η στήλη σάς ενημέρωσε εγκαίρως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα περάσει τις δύο από τις τρεις εβδομάδες της θητείας του (η τρίτη εβδομάδα παρέχεται πάντα ως άδεια σε παρόμοιες περιπτώσεις) στο στρατόπεδο της Θήβας. Χθες, στις τέσσερις το απόγευμα, με μοναδικά αξεσουάρ ένα βαλιτσάκι, ένα σακβουαγιάζ και ένα νεσεσέρ, πέρασε την πύλη του στρατοπέδου. Μέχρι εκεί τον συνόδευσαν ο πατέρας του και κάποιοι φίλοι και συνεργάτες του (Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου, Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη). Φυσικά ήταν αδύνατον να χάσει την ευκαιρία να μιλήσει στους πολίτες της Θήβας λίγο πριν ντυθεί στα χακί. Μάλιστα επισκέφθηκε και ένα κατάστημα οπτικών ειδών για να αγοράσει φακούς επαφής, ενώ μπήκε και σε φαρμακείο προκειμένου να εφοδιαστεί με πράγματα που θα χρειαστεί μέσα στο στρατόπεδο. Οι Θηβαίοι τού πρόσφεραν δώρα (κάτοικοι και σύλλογοι) και αυτός στην ομιλία του έκανε μια συνολική επίθεση κατά της κυβέρνησης. Σχολίασε τα πάντα: την παραίτηση της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τα Τέμπη, τις ευρωεκλογές, τους αγρότες, την Υγεία και την ακρίβεια. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου, τη χώρα που αγαπώ, ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει για να προσφέρει στον τόπο του. Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος για κάποιες ημέρες θα πρέπει να αποχωριστεί τις κάλτσες με τους αστακούς που φορούσε χθες το πρωί σε τηλεοπτικό στούντιο. Ο κ. Κασσελάκης θα ορκιστεί σε δύο εβδομάδες και θα πάρει το απολυτήριό του σε τρεις. Ενδιάμεσα, το Εκτελεστικό Γραφείο θα επιχειρήσει να καλύψει το –επικοινωνιακά δυσαναπλήρωτο– κενό.

Ο ΤΟΠΟΣ

Χθες έγινε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Bled Strategic Forum. Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα και, όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσείλκυσε η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία είχε επιστρέψει μόλις το προηγούμενο βράδυ από τέσσερις ημέρες σε Αγκυρα και Μπακού. Πέρα από τη συνολική τοποθέτηση της υφυπουργού για τα Δυτικά Βαλκάνια, αρκετοί από τους παρευρισκομένους επιχείρησαν να εκμαιεύσουν (εις μάτην βεβαίως) κάτι πιο «φρέσκο» για την Αλβανία και την υπόθεση Μπελέρη. Η κ. Παπαδοπούλου δεν είπε πολλά, επέμεινε ωστόσο ότι όλα είναι θέμα «κράτους δικαίου» (rule of law). Εχουμε ακόμη πολλά επεισόδια…

Η ΑΤΑΚΑ

«Eνα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Ν.Δ.». Αυτά είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από τον βόρειο Εβρο όπου βρέθηκε χθες το πρωί. «Εχουμε χρέος, εθνικό και κοινωνικό, να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δημογραφική κρίση θα κάνει τον βόρειο Εβρο και όλες τις ακριτικές περιοχές να φθίνουν, με τραγικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος, όπως φαίνεται από όλες τις τελευταίες εμφανίσεις του, θα κινηθεί σε ακραία επιθετικούς τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή