Τέμπη: Live η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Εξεταστικής

Τέμπη: Live η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Εξεταστικής

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών»

12' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Παρακολουθήστε live:

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Βορίδη-Φάμελλου

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σήκωσε το γάντι στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από τη μια ως «διαπρύσιος κήρυκας επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει ποινικές ευθύνες, από την άλλη όμως δεν καταθέτετε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Απαντώντας ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζει τους νόμους της». «Είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό και πολιτικό δίλημμα. Ενώ έχουμε ενδείξεις, αποδείξεις και για τις παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς με το έγκλημα των Τεμπών, αν καταθέσουμε αίτημα έχετε προαποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα. Αυτό το κάνατε ήδη μια φορά» είπε.

Και συνέχισε: «Εμείς λέμε να πάρει μια απόφαση και η Δικαιοσύνη να ελέγξει όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Η απόδειξη για το όχι είναι η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ολομέλεια, η οποία αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τις οικογένειες των θυμάτων, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία. Υπηρετείτε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης».

Ο κ. Βορίδης πήρε εκ νέου τον λόγο και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες αλλά δεν καταθέτει πρόταση για προανακριτική επιτροπή. «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα, να περιγράψετε, να κάνετε μια εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη της προτάσεως», τόνισε.

Κόντρα Μαρκόπουλου-Κωνσταντοπούλου

Η απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση σε όσα μας πονάνε, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της Ν.Δ., Δ. Μαρκόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προσωπικά στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Μαρκόπουλος την κάλεσε να σταματήσει «τον πολιτικό χουλιγκανισμό και το εμπόριο του πόνου».

«Το μονοπώλιο του μίσους έχετε κυρία Κωνσταντοπούλου. Είστε έμπορος και εργολάβος του πόνου. Θέλετε να πείτε για την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό, που από την πρώτη στιγμή με συντριβή έσπευσε στη Λάρισα ότι το μέλημα του, ποιο ήταν; Να κρύψει, λες και ήταν κάποιος δολοφόνος, τα στοιχεία; Είναι δυνατόν; Και είστε σοβαροί πολιτικοί; Εμείς υπερασπιστήκαμε την αλήθεια» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την παρουσία στη Βουλή του Δημήτρη Μαρκόπουλου, απαντώντας στις προσωπικές αναφορές στο πρόσωπό της.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι επιλέχθηκε για να επιτελέσει το «διόλου ευγενές έργο της συγκάλυψης» και «να αποσοβήσει κάθε στοιχείο που ενοχοποιεί τον πρώην υπουργό Μεταφορών, αλλά και τον πρωθυπουργό», ενώ του καταλόγισε ότι μετέρχεται μεθόδων «μπούλινγκ» και «κατατρομοκράτησης όποιου τολμά να υπερασπίζεται τα θύματα».

Αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της από την εξεταστική, είπε ότι η ίδια, ως συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων, ήταν «εχθρός» του κ. Μαρκόπουλου και η παρουσία της αποτελούσε «απειλή» και γι’ αυτό εξαιρέθηκε. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι επιλέχθηκε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι «ικανός για όλα, για όλες τις δουλειές», για «συγκάλυψη ευθυνών και αίτιων δολοφονίας 57 ανθρώπων».

Κοινοβουλευτική «αντιμαχία» Βορίδη-Μάντζου

Κατά την συζήτηση, ο υπουργός κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, είπε ότι “επαναφέρουμε την πρόταση σύστασης της προκαταρκτικής επιτροπής, επί τη βάσει του πορίσματος της Ευρωπαίας εισαγγελέως”. Καλά κατανόησα; Να ρωτήσω. Η πρόταση αυτή θυμίζω ότι δεν αφορούσε ούτε κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών ούτε κατηγορίες για ανθρωποκτονίες ούτε από αμέλεια ούτε για ενδεχόμενο δόλο. Αλλά αφορούσε για παράβαση καθήκοντος και απιστίες. Επειδή επ΄αυτής της πρότασης το κοινοβούλιο έχει αποφανθεί. Σήμερα αυτό θέλετε να πείτε στο Σώμα, ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ;». 

Στον υπουργό Επικρατείας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ: «Πράγματι, όπως λέτε, δεν μπορεί, και αυτό είναι δική σας ‘κατάκτηση’, δεν μπορεί να ανοίξει ο φάκελος της Ευρωπαίας εισαγγελέως ξανά, και αυτός είναι ο λόγος που η ίδια η ευρωπαία εισαγγελέας εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, με αυτά που λέει. Ότι η πλειοψηφία αποφάσισε να το αρχειοθέτησει. Αυτό που λέει ο κύριος Ανδρουλάκης, είναι ότι εμείς θα επιμένουμε στην ανάγκη σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, κατά το άρθρο 86, για τις ποινικές ευθύνες διατελεσάντων υπουργών, διότι αυτές στηρίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες που έχουν έρθει, με τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν, και προκύπτουν διαρκώς, και από την εξεταστική επιτροπή αλλά και από την ανάκριση της Λάρισας, που δένουν ακόμα περισσότερο τον αιτιώδη σύνδεσμο, ανάμεσα στη μη ολοκλήρωση της αυτής διοικητικής σύμβασης και της ίδιας της επέλευσης του εγκληματικού αποτελέσματος των 57 θανάτων. Αυτό είναι κάτι που θα το βρείτε μπροστά σας, θέλοντας και μη».

«Αυτό δεν το κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε η αντιπολίτευση. Αυτό το κάνει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό λοιπόν, όταν θα έρθουν οι ποινικές δικογραφίες, να είστε ξανά έτοιμοι να αρθείτε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσετε τις σοφιστείες σας για τότε κύριε Βορίδη», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος. 

«Καταλάβαμε ότι επαναφέρετε την προηγούμενη πρόταση. Τώρα λέτε ότι θα κάνετε άλλη πρόταση υπό άλλες συνθήκες», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Εγώ είπα ότι ο κύριος Ανδρουλάκης προφανώς είπε κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο λέτε τώρα. Αυτό δεν είναι σοφιστεία. Εγώ άκουσα, αυτό το άκουσα. Ακούσαμε και οι δύο. Σωστά κατά τη γνώμη μου λέτε, ενδεχομένως ερμηνεύοντας αυτό που ήθελε να πει ο κύριος Ανδρουλάκης αλλά δεν το είπε, είπε κάτι άλλο, λέτε κάτι άλλο. Απλώς να πούμε το εξής μιας και μιλάμε και το άρθρο 86 και την Ευρωπαία εισαγγελέα, που ..’συνάντησε τοίχο’ και ‘δεν μπόρεσε και είναι φοβερό και πρωτοφανές…’. Να πω ότι αντίστοιχες διατάξεις για την ευθύνη των υπουργών και την ποινική αρμοδιότητα των κοινοβουλίων έχουν οι κάτωθι χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία. Προσέξτε, οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διατάξεις που προβλέπουν την ευθύνη των υπουργών. Φαντάζομαι η κυρία Ευρωπαία εισαγγελεύς, την ίδια παρατήρηση που απηύθυνε σε εμάς, θα απευθύνει προς το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είμαι βέβαιος ότι όλοι θα την ακούσουν με τρομερό ενδιαφέρον».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος είχε δηλώσει ότι σήμερα αποδεικνύεται ο κυνισμός και η έλλειψη της ελάχιστης ενσυναίσθησης, η αλαζονεία, η συγκάλυψη και η υποτίμηση μιας εθνικής τραγωδίας, εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Μιλάμε για ένα έγκλημα που απαιτεί δικαιοσύνη. Δεν μπορείτε λοιπόν σήμερα να μας ελέγχετε που επιμένουμε στην ανάγκη διερεύνησης ποινικών ευθυνών. Δεν μπορείτε να μας ελέγχετε που επιμένουμε να ερευνούμε την αιτιώδη συνάφεια ανάμεσα στη μη ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου και στην τραγωδία, στο έγκλημα στα Τέμπη», είπε ο Δημήτρης Μάντζος, «γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η μη ολοκλήρωση ενός τόσο κρίσιμου τεχνικού έργου, επί εννέα έτη, μετά από τόσες παρατάσεις και τόσες αποζημιώσεις στους αναδόχους».

Η τοποθέτηση της Ν.Δ.

Εάν είχε τηρηθεί απαρέγκλιτα, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί, τόνισε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης ανοίγοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Οπως είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, το τραγικό δυστύχημα αποτέλεσε μια από τις πλέον μαύρες στιγμές τής σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, όχι μόνο γιατί άφησε πίσω 57 νεκρούς και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους, αλλά και γιατί έφερε στην επιφάνεια, με τον πλέον βίαιο τρόπο, όλες τις διαχρονικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, που σε συνδυασμό με τα τεράστια ανθρώπινα λάθη βούλιαξαν το σύνολο του έθνους μας στην οδύνη και οδήγησαν στην πάνδημη απαίτηση για ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, τονίζοντας μάλιστα τη συμβολή του κυβερνώντος κόμματος στη διερεύνηση της υπόθεσης, που αποδέχθηκε την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σημείωσε παράλληλα πως στερείται λογικής η άποψη ότι η λειτουργία του τρένου είναι επισφαλής όπου δεν λειτουργούν αυτοματοποιημένα συστήματα, κάτι που βεβαίωσαν όλοι σχεδόν οι μάρτυρες.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι «η απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους στο τραγικό δυστύχημα, καθώς και στα πρόσωπα που κατείχαν υπεύθυνες θέσεις στους αρμόδιους οργανισμούς, αλλά και στις εταιρείες, είναι ήδη στα χέρια της τακτικής δικαιοσύνης», καθώς και ότι «η πολιτική ευθύνη αντικειμενικά αναλήφθηκε από τον τότε υπουργό Κώστα Καραμανλή, με την άμεση παραίτησή του την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, πράξη που, εκτός των άλλων, διευκόλυνε τον έλεγχο της υπόθεσης».

Για τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής, ο κ. Τσαβδαρίδης είπε ότι δεν είχαν σχέση με το δυστύχημα, καθώς βασίστηκαν στην έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως, η οποία αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717. Ο κ. Τσαβδαρίδης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι κανένα πόρισμα και καμία τιμωρία δεν αρκεί να σβήσει τον πόνο των συγγενών, ότι στέκεται ενώπιον τους με ταπείνωση, και ότι σέβεται τον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

Η τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα πέφτει η αυλαία σε μια «εξεταστική-παρωδία» είπε στην ομιλία του ο εισηγητής της μειοψηφίας, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Β. Κόκκαλης περιγράφοντας ως «προσβλητικό και ντροπιαστικό» το πόρισμα της πλειοψηφίας για αποκλειστική ευθύνη σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Επέκρινε επίσης την πλειοψηφία διότι δεν δέχθηκε την κλήση μαρτύρων τους οποίους εξέτασε ο ανακριτής Λάρισας, καθώς και για την «άρνησή» της για προανακριτική σε βάρος του Κ. Αχ. Καραμανλή με βάση την έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τη σύμβαση «717».

Ο κ. Κόκκαλης στάθηκε στην ευθύνη του κ. Καραμανλή λέγοντας ότι η Ν.Δ. πρέπει να δεχθεί την άρση της ασυλίας του όπως δέχεται και ο προκάτοχός του, ο κ. Σπίρτζης. «Λέτε ότι έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, παρότι δεν μπορεί να κάνει κατηγορητήριο σε υπουργό, λόγω του σχετικού νόμου περί ευθύνης υπουργών» είπε ο κ. Κόκκαλης, καλώντας την πλειοψηφία να συναινέσει σε δήλωση ότι οι υπεύθυνοι υπουργοί θα πάνε στον φυσικό δικαστή για έρευνα. Τέλος είπε ότι η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση αποτελεί ομολογία ενοχής.

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ

Στο αίτημα των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, της κ. Καρυστιανού και του κ. Ασλανίδη στη Βουλή, να αναγνωριστεί το προβάδισμα του ενωσιακού δικαίου έναντι του εθνικού, και τη μη εφαρμογή διατάξεων που σχετίζονται με ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μ. Αποστολάκη. Εκανε μάλιστα λόγο για «οργανωμένη συγκάλυψη της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα μας», η οποία έχει ονοματεπώνυμο: «Αποτελεί συνειδητή πολιτική απόφαση και στάθμιση του πρωθυπουργού που επιλέγει να προστατέψει τους υπουργούς του».

Οπως είπε, κατά την πρόσφατη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε με διαπρύσιους λόγους το προβάδισμα του ενωσιακού δικαίου έναντι των συνταγματικών ρυθμίσεων του άρθρου 16. «Είχε όμως στο μυαλό της φιλο-επιχειρηματικά συμφέροντα. Αναρωτιέμαι, θα πράξει το ίδιο τώρα που το θέμα δεν αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα;» είπε η κ. Αποστολάκη. Επέκρινε επίσης την κυβερνητική πλειοψηφία για την άρνησή της να δεχθεί το αίτημα του κόμματός της να συσταθεί προανακριτική επιτροπή με βάση το πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, η οποία, όπως είπε, τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με το δυστύχημα των Τεμπών.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Για «πόρισμα-ντροπή» και για «μνημείο συγκάλυψης και αποθέωσης της ατομικής ευθύνης, για να μπαζωθεί η αλήθεια και οι τεράστιες πολιτικές και κυρίως ποινικές ευθύνες» που βαρύνουν την πλειοψηφία, έκανε λόγο στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα. Σημείωσε μάλιστα ότι καθοριστικό ρόλο για να μην επιτρέψει να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, έπαιξε η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής.

«Και μην καμώνεστε ότι δήθεν ψηφίσατε την εξεταστική επιτροπή διότι θέλατε δήθεν να έρθουν όλα στο φως. Την ανάγκη, φιλοτιμία κάνατε, διότι ξέρετε ότι μπορούσε να ψηφιστεί και χωρίς τις ψήφους της πλειοψηφίας, σε αντίθεση με την προανακριτική, που, όπως ήταν αναμενόμενο, την καταψηφίσατε» είπε η κ. Κομνηνάκα.

Σημείωσε επίσης ότι παρά τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για αποκλεισμούς μαρτύρων, όπως και τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα, επιδιώκοντας ο καθένας σας να κρύψει τις ευθύνες της δικής του κυβερνητικής περιόδου, η εξεταστική επιτροπή επέτρεψε να έρθουν στην επιφάνεια πολλά και αποκαλυπτικά στοιχεία, για την απόδοση τόσο των πολιτικών αλλά κυρίως και των ποινικών ευθυνών, σε όλο τους το εύρος».

Η τοποθέτηση της Ελληνικής Λύσης

Για τη «μεγαλύτερη σύγχρονη ανθρωποθυσία στον βωμό της διαφθοράς και της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου πολιτικά πρόσωπα-υπηρεσιακοί παράγοντες-μεγαλοεργολάβοι, μίλησε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Π. Σαράκης. Οπως είπε, πρόκειται για μια «μία ανείπωτη τραγωδία στην οποία υποκρύπτεται ένα έγκλημα πολιτικό, ποινικό, αλλά και ηθικό». Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, «η ελληνική κοινωνία, πέρα και πάνω από κομματικές προτιμήσεις, αντιλαμβάνεται με πλήρη διαύγεια και νηφαλιότητα, ότι επιχειρείται μεθοδικά και συστηματικά, να εκτραπεί η πορεία της διερεύνησης του εγκλήματος των Τεμπών, προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: Αυτή της απόδοσης του δυστυχήματος σε ανθρώπινο λάθος, και, μακριά από τις ευθύνες εκείνων που άφησαν να εκτελείται η αμαρτωλή σύμβαση 717 […] για να εξυπηρετήσουν τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα των εθνικών εργολάβων, με τους συνεταίρους τους, πολυεθνικούς μονοπωλιακούς κατασκευαστικούς ομίλους».

Η τοποθέτηση της Νέας Αριστεράς

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Π. Πέρκα είπε ότι η εξεταστική επιτροπή απετέλεσε «ντροπή» για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Απευθυνόμενη στους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε ότι «η συμμετοχή σας στην προσπάθεια συγκάλυψης θα σας ακολουθεί στον πολιτικό και όχι μόνο βίο σας». «Υποστηρίξατε τη βολική για σας πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική και όχι προανακριτική», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «“με το καλημέρα”, είχαμε αποκλεισμό μελών της επιτροπής, άρνηση για διακομματικό προεδρείο και αποκλεισμό μαρτύρων-κλειδιά».

Η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες

Τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων ζήτησε στην ομιλία του ο βουλευτής της Κ.Ο. Σπαρτιάτες, Π. Δημητριάδης. Οπως είπε, το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι ελλιπές και αφήνει πάρα πολλά σκοτεινά σημεία, λόγω της απόφασής της να σταματήσει τις εργασίες της επιτροπής χωρίς να καλέσει ουσιώδεις μάρτυρες και πριν κατατεθεί στην επιτροπή η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας. Παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα χυθεί άπλετο φως και για ανοιχτό κατάλογο μαρτύρων, δεν εκλήθησαν όσοι μιλούσαν για τα αίτια της πυρκαγιάς μετά τη σύγκρουση των τρένων, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Η τοποθέτηση της Νίκης

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο βουλευτής της Κ.Ο. Νίκη, Τ. Οικονομόπουλος λέγοντας ότι «το πιο προβληματικό απολειφάδι του ελληνικού κράτους, εδώ και 50 χρόνια, είστε εσείς και ό,τι αντιπροσωπεύετε: Η διεφθαρμένη κομματοκρατία από μία δράκα πολιτικάντηδων, που δεν αγαπούν ούτε νοιάζονται τον ελληνικό λαό». «Οταν ένα έγκλημα της εκτελεστικής εξουσίας ξεπλένεται από μέλη της νομοθετικής εξουσίας, που παριστάνουν τη δικαστική εξουσία, αυτό λέγεται κουρέλιασμα της διάκρισης των εξουσιών» είπε ο κ. Οικονομόπουλος.

Η τοποθέτηση της Πλεύσης Ελευθερίας

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την ύβρι της απώθησης της μνήμης των 57 νεκρών των Τεμπών στη χώρα τής λησμοσύνης» είπε στην ομιλία της η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελ. Καραγεωργοπούλου.

«Μαζί με τους συγγενείς των δολοφονημένων, μαζί με το 1.350.000 πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα, μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας, που διψούν για την αλήθεια, τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία, θα παλέψουμε για την ολοκλήρωση της αρχέγονης διαδικασίας: ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις» είπε η κ. Καραγεωργοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή