Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

«Η πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειάς μας», σημείωσε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειάς μας. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαπιστώνω ότι η Ουκρανία κάνει σταθερή πρόοδο σχετικά με την υποψηφιότητα της ως κράτους- μέλους της Eνωσης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο «Χ» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την έκδοση ευρωομολόγων αποκλειστικά για την αμυντική θωράκιση της Ε.Ε. πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης σημαίνει περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα ξεπερνά ήδη τα τελευταία χρόνια το 2% των αμυντικών δαπανών επί του ΑΕΠ. Αυτό δεν συμβαίνει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν θέλει η Ευρώπη να μείνει θωρακισμένη αμυντικά, πρέπει να εξετάσει νέους τρόπους για τη χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή