Ν. Ανδρουλάκης: Κατάργηση ή αναστολή της Golden Visa

Ν. Ανδρουλάκης: Κατάργηση ή αναστολή της Golden Visa

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κάνει τη στέγαση το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά του Περιστερίου περιόδευσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο καμπάνιας της Χαριλάου Τρικούπη για τη στεγαστική κρίση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κάνει τη στέγαση το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα. Τα ενοίκια για τις οικογένειες έχουν αυξηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 42% και για τους φοιτητές περίπου στο 50%».

Αναφερόμενος στις αλλαγές του προγράμματος της Golden Visa, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ημίμετρα» και πρότεινε την κατάργηση ή την αναστολή του. «Οσα ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί με Golden Visa, προτείνουμε να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωσή τους, παρά μόνο η ιδιοκατοίκηση ή η μακροχρόνια μίσθωση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, πρότεινε τη θέσπιση εκτεταμένων προγραμμάτων κοινωνικών κατοικιών, προκειμένου να «αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και να πέσει το κόστος ζωής, που κάνει ανυπόφορη την πραγματικότητα για χιλιάδες Ελληνες πολίτες σε όλη την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT