Τρία ζητούμενα για την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ

Τρία ζητούμενα για την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συζητάει προσωπικά με «ηχηρά» ονόματα προκειμένου να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ήδη ευρωβουλευτής, αλλά με άλλο κόμμα, ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος, που θεωρείται ότι έχει διείσδυση στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, και μια γυναίκα με σημαντικές διακρίσεις και ισχυρό αποτύπωμα: αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο στη Χαριλάου Τρικούπη ιδανικά θα επιθυμούσαν να κλείσουν την ανακοίνωση ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο νυν ευρωβουλευτής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη από την εποχή που συνυπηρετούσαν στις Βρυξέλλες τον φέρνει κοντά σε μια υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μπορεί να προσελκύσει ψήφους πέραν του στενά κομματικού ακροατηρίου.

Η ένταξη τηλεοπτικού δημοσιογράφου στο ευρωψηφοδέλτιο είναι διακαής πόθος για την ηγεσία του κόμματος, που πάντως μέχρι στιγμής έχει εισπράξει αρνήσεις. Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να πειστεί δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει συμφωνηθεί κάτι. Αντιστοίχως, ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναλάβει την προσπάθεια να αποδεχθεί πρόταση να είναι υποψήφια κάποια γυναίκα με ισχυρό προσωπικό αποτύπωμα.

Χθες ανακοινώθηκαν τέσσερις υποψήφιοι. Πρόκειται για την καρδιολόγο Ρόζα Βρεττού, τον οικονομολόγο Ηλία Κικίλια, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο και τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο. Ηρθαν να προστεθούν στους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, την εκπαιδευτικό Μαρία Δαφέρμου, τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά και τη μηχανικό Ολγα Μαρκογιαννάκη.

Η ανακοίνωση των ονομάτων θα συνεχιστεί με αυτή τη ροή, τρία-τέσσερα την εβδομάδα, με τις πιο ηχηρές υποψηφιότητες να μένουν για το τέλος. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα ενταχθούν και στελέχη που εκπροσωπούν την ταυτότητα του κόμματος στην εξέλιξή του. Ετσι, στην ίδια λίστα αναμένεται ότι θα βρεθούν ως υποψήφιοι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, αλλά και οι πρώην υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης. Αναμένεται, επίσης, να είναι υποψήφιοι ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά και ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, που ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023.

Παράλληλα με την προσπάθεια συγκρότησης ενός όσο το δυνατόν πιο ισχυρού ψηφοδελτίου, στη Χαριλάου Τρικούπη προτεραιότητα αποτελεί η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, που μετά την ενίσχυση των ποσοστών στις εθνικές εκλογές άρχισε να ανασυγκροτείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή