Πρόταση δυσπιστίας: Τα επόμενα βήματα μετά την κατάθεση

Πρόταση δυσπιστίας: Τα επόμενα βήματα μετά την κατάθεση

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής, Ιφιγένεια Καμτσίδου ανέλυσε όλα όσα ακολουθούν μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα προβλέπονται μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, εξήγησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής, Ιφιγένεια Καμτσίδου. 

Η πρόταση δυσπιστίας κατά το Σύνταγμα είναι «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία», βάσει της οποίας η αντιπολίτευση καλεί σε λογοδοσία την κυβέρνηση, εξήγησε η κ. Καμτσίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση κατατίθεται πάντοτε με βάση συγκεκριμένα θέματα.

«Δεν είναι κάτι αόριστο δηλαδή και καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει για τους χειρισμούς που έχει κάνει και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει», προσθέτει η αναπληρώτρια καθηγήτρια. 

Αναφορικά με το κατά πόσο μπορούν να εισαχθούν και διαφορετικά ζητήματα η κ. Καμτσίδου σημείωσε: «Πρέπει τα ζητήματα που θα τεθούν να είναι συγκεκριμένα τα οποία θα πρέπει να απαριθμούνται, να αναφέρονται» σημείωσε, προσθέτοντας: «Το πολιτικό περιεχόμενο είναι ότι αναγκάζονται οι κυβερνώντες να δώσουν λόγο και να παρουσιάσουν στη λαϊκή αντιπροσωπεία και δι’ αυτής στον ελληνικό λαό τα στοιχεία των υποθέσεων που ερευνώνται έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να απευθύνει μομφή».

Η τριήμερη συζήτηση ξεκινά απόψε στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης. 

Για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να συγκεντρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 151, δηλαδή της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή