Εντός και Εκτός: Νέα δεδομένα μετά την καταδίκη Γκέργκι Γκόρο

Εντός και Εκτός: Νέα δεδομένα μετά την καταδίκη Γκέργκι Γκόρο

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη Χειμάρρα μετά την καταδίκη του ασκούντος καθήκοντα δημάρχου, Γκέργκι Γκόρο, παρακολουθεί στενά η Αθήνα. Ο Γκόρο, που έχασε τις εκλογές από τον Φρέντι Μπελέρη, εξακολουθούσε να ασκεί καθήκοντα δημάρχου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του Φρ. Μπελέρη. Το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε χθες τη φυλάκισή του. Κατηγορείται για κατάχρηση καθήκοντος σε δύο περιπτώσεις, σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν για δύο εκτάσεις συνολικής επιφάνειας άνω των δέκα στρεμμάτων. Σε συνέχεια της χθεσινής εξέλιξης και καθώς ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή μετά την πρόσφατη καταδίκη του, φιλοκυβερνητικά μέσα της Αλβανίας μετέδιδαν χθες ότι τη διοίκηση του δήμου Χειμάρρας θα αναλάβει ένας εκ των δύο αντιδημάρχων. Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Μαρτίου για να λάβει τη σχετική απόφαση.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη στις προσεχείς ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ είχε εδώ και αρκετές εβδομάδες προεξοφληθεί. Ηταν γνωστό ότι ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά διατηρούσε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, που τον είχε βολιδοσκοπήσει από καιρό. Αλλωστε, η έντονη δραστηριοποίησή του σε θέματα ενεργειακής πολιτικής όλο το διάστημα που έμεινε εκτός πολιτικής καθιστά πολλαπλά ωφέλιμη τη συνδρομή του στην προσεχή εκλογική μάχη, δεδομένου ότι τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, της ενεργειακής εξάρτησης, των γεωπολιτικών ανακατατάξεων βρίσκονται, μαζί με την κλιματική αλλαγή, στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δηλώνω παρών. Πάντα με το ΠΑΣΟΚ. Για πιο ισχυρή Ευρώπη. Για πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος χθες, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το ζήτημα των Τεμπών μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα και προεξοφλείται ότι σε μεγάλο βαθμό θα κυριαρχήσει στην πολιτική αντιπαράθεση μέχρι τις ευρωεκλογές. Για τα κοινοβουλευτικά κόμματα η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας χθες προσφέρει βήμα στη Βουλή για το τρέχον τριήμερο να αναπτύξουν τις θέσεις τους με το βλέμμα στραμμένο και στις κάλπες. Κινητικότητα γύρω από την τραγωδία των Τεμπών αναπτύσσουν και τα μικρότερα κόμματα. Ο Κόσμος διοργανώνει σήμερα συνέντευξη Τύπου και ανοιχτή συζήτηση, στις 11 π.μ., στην ΕΣΗΕΑ, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πέτρος Κόκκαλης. Ομιλητές είναι οι συνταγματολόγοι Ξενοφών Κοντιάδης, Κώστας Μποτόπουλος και Γιάννης Σωτηρέλης. Η διοργάνωση εκδήλωσης με ομιλητές τρεις συνταγματολόγους προϊδεάζει για το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών που αναμένεται να ανακοινωθούν και να αναληφθούν προσεχώς.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Και για να μείνουμε στα νέα κόμματα που εμφανίστηκαν και διεκδικούν την ψήφο μας ενόψει των εκλογών, τη στελέχωση του επιτελείου του συνεχίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την εκπρόσωπο Τύπου των Δημοκρατών. Η παρουσίαση έγινε ψηφιακά, καθώς ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού έχει δεσμευθεί οι Δημοκράτες να είναι και κόμμα ψηφιακό. Η 34χρονη ποινικολόγος Τατιάνα Δουβαρά είναι το νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει την απαιτητική διαχείριση της επικοινωνίας. «Η επιλογή της Τατιάνας Δουβαρά σηματοδοτεί την πρόθεσή μας το κόμμα μας να στελεχώνεται και να εκπροσωπείται από ανθρώπους που προέρχονται από την κοινωνία. Ανθρώπους με επαγγελματική διαδρομή, με έντονη πολιτικότητα και όχι αποκλειστικά με κομματικά παράσημα», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Η ίδια η κ. Δουβαρά αυτοπροσδιορίστηκε και ως «συνήγορος υπεράσπισης των ιδεών και των πολιτικών γραμμών» του νέου πολιτικού φορέα «με όραμα ένα καλύτερο αύριο και με αφετηρία την κοινή λογική». Η εκπρόσωπος των Δημοκρατών είναι μάχιμη δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο.

Η ΑΤΑΚΑ

Η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου σχολιάστηκε πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο Χ ενοχλημένος: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κασσελάκης έχασε το βήμα στην παρέλαση. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του στρατού επέλεξε, κατά τρόπο προσβλητικό για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν από 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες». Επανήλθε, μάλιστα, με δηλώσεις στην τηλεόραση (Action 24), όπου υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης θαλαμοφύλακας, μαγειρεία και τουαλέτες μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ο κ. Κασσελάκης, που σε όλη του τη θητεία δεν θα κάνει μία σκοπιά, δεν θα κάνει ένα περίπολο, δεν θα κάνει μία άσκηση, κρίθηκε ικανός για να εκπροσωπήσει ένα άγημα στην παρέλαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή