Γ. Φλωρίδης: Θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς

Γ. Φλωρίδης: Θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς

Κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί ένα αναξιόπιστο δημοσίευμα για τα Τέμπη

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε επίσης στα «μπαζώματα» στα Τέμπη για τα οποία η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: «Οσοι μιλούν για μπαζώματα “είναι για τα μπάζα”». Ο υπουργός μιλώντας για το «μπάζωμα», υποστήριξε ότι «δεν έπεσε ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου». Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, «έπεσαν χώματα και χαλίκια προκειμένου να γίνουν δρόμοι ώστε να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία το σημείο. Επίσης στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια». «Αυτά είναι τα μπαζώματα», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση, και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν ψήφισε την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση και που, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνει τη δυνατότητα στον ανακριτή να έχει στη διάθεσή του άμεσα στοιχεία, όπως οι ηχογραφημένες συνομιλίες πριν το δυστύχημα των Τεμπών. 

«Στο μεγάλο θέμα της τραγωδίας η κυβέρνηση εγκαλείται διαρκώς από ετερόκλητες δυνάμεις […] Λοιπόν αυτή “η κυβέρνηση της συγκάλυψης”, τον μήνα Ιούνιο έφερε στη Βουλή κατεπείγουσα διάταξη […] Ψηφίστηκε διάταξη για τον ανακριτή» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα, θα ανατριχιάσετε τώρα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Τη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει δυνατότητα σε ανακριτές να ακούσουν κάθε συνομιλία δεν την ψηφίσατε, εσείς που ενδιαφέρεστε για την αλήθεια και τη διαφάνεια. Μαζί με εσάς δεν την ψήφισαν και οι άλλοι υποκριτές, οι κύριοι της Νίκης και οι κυρίες. Και φυσικά το ΚΚΕ που δεν ψηφίζει τίποτα».

Σκοπός είναι, δήλωσε ο υπουργός, «να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς με βάση τους οποίους λειτουργεί η ελληνική δημοκρατία».

«Ο φασισμός ξεκινάει πάντα με την υπονόμευση των βασικών θεσμών δημοκρατίας, του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης. Σε αυτό η κυβέρνηση απαντά με πράξεις» σημείωσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή