Θεωρείο: Διαγωνισμός ακροτήτων

Θεωρείο: Διαγωνισμός ακροτήτων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μου έλεγε καλή πηγή της Κεντροαριστεράς πως η ακραία αναφορά περί διεθνών παρατηρητών έχει πολιτική εξήγηση, καθώς ο Κασσελάκης είδε ότι ο Ανδρουλάκης, μέσω της κατάθεσης της πρότασης μομφής, επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον χώρο τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο δημοσκοπικά. Στην Κουμουνδούρου έφτασαν μάλιστα πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε παρασκηνιακές συνεννοήσεις με τον Αλέξη Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά, ώστε να… προλάβουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα την ακραία αντίδραση του Κασσελάκη με στόχο να ισορροπήσει επικοινωνιακά.

Μυστικά δώρα

Οι ακρότητες πάντως φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους τελευταία, βοηθώντας το Μαξίμου να ξεφεύγει από τη δύσκολη θέση. Η αναφορά τού άλλοτε μετριοπαθούς καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη προκάλεσε εντύπωση σε όσους τον γνωρίζουν. Η τοποθέτησή του πως μια Ευρωπαία εισαγγελέας μπορεί να… ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση εντάσσεται στον άτυπο διαγωνισμό παράνοιας για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ακρότητα για να ακουστεί, επιτυγχάνοντας το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα: να δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση.

Μήνυμα στην Αλβανία

Την ανάγκη τήρησης των αρχών του κράτους δικαίου από την Αλβανία υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σχολιάζοντας τη σύλληψη και προφυλάκιση του ασκούντος καθήκοντα δημάρχου στη Χειμάρρα, Γκέργκι Γκόρο, υπογράμμισε ότι όλες οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη δεν αφορούν ένα διμερές ζήτημα. «Το ζήτημα του εάν μια υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα τηρεί ή όχι τις αρχές του κράτους δικαίου και σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών δεν είναι διμερές. Είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό», τόνισε. Διπλωματικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Eντός καταλόγου

Το διήμερο ταξίδι του Νίκου Δένδια στο Λονδίνο, εν μέσω πολιτικής καταιγίδας, καθώς είχε διμερείς συναντήσεις με τον «σκιώδη» υπουργό Αμυνας των Εργατικών, Τζον Χίλι, πυροδότησε σενάρια πως ο ίδιος θέλει να μείνει εκτός κάδρου της τριήμερης αντιπαράθεσης στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην εισπράξει τη φθορά. Τα σενάρια εν προκειμένω δεν ευσταθούν, καθώς ο κ. Δένδιας έχει γραφτεί εδώ και τρεις ημέρες στους ομιλητές και λίγο μετά την άφιξή του απόψε στην Αθήνα θα πάει στη Βουλή για να πάρει τον λόγο στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή