Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά μεταλλαχτεί – «Κόμμα του μέσου όρου» το ΠΑΣΟΚ

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά μεταλλαχτεί – «Κόμμα του μέσου όρου» το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ενσωματωμένο. Τα σημεία κριτικής προς το ΠΑΣΟΚ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον οριστικά μεταλλαχτεί» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού του κόμματος. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, οι οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των φόρων στα ανώτερα και ανώτατα στρώματα συνομιλούν με τη ΝΔ και τη λογική του trickle down.
 
«Οι θέσεις του στα κρίσιμα γεωπολιτικά και εθνικά ζητήματα παραπέμπουν στον πιο παρωχημένο εθνολαϊκισμό. Οι ρητορικές κορώνες το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν διέξοδο στον κύριο Μητσοτάκη. Το καθημερινό σόου της υπερπροβολής της προσωπικής ζωής του προέδρου του από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με όρους lifestyle, το μόνο που δείχνει είναι ένα: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για το κυρίαρχο σύστημα εξουσίας. Είναι ένα κόμμα ενσωματωμένο», επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης.
 
Ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής.
 
«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται καθηλωμένο σε μια διαρκή αμφιταλάντευση ανάμεσα στις σύγχρονες τάσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και μια μικροκομματική αντίληψη παλαιού τύπου. Συναινεί σε κεντρικές επιλογές της ΝΔ και όταν νιώθει ότι αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο αναδιπλώνεται σε θέσεις που δεν εκπέμπουν καθαρό στίγμα. Είναι ένα κόμμα του μέσου όρου. Και αυτό σε συνδυασμό με τις συντηρητικές φωνές στο εσωτερικό του, το καθιστά αδιάφορο για τους πολλούς και τις πολλές που αναζητούν μια πειστική αντιπολίτευση απέναντι στη Δεξιά», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή