Βορίδης και Κουτνατζής οι αντικαταστάτες Παπασταύρου και Μπρατάκου

Βορίδης και Κουτνατζής οι αντικαταστάτες Παπασταύρου και Μπρατάκου

Εσωτερική αναδιάταξη στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Στέλιος Κουτνατζής, ενώ διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Μάκη Βορίδη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, ενώ ο Στέλιος Κουτνατζής, όπως είχε γράψει η «Κ», αναλαμβάνει νέο ρόλο καθώς ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. 

Η εξέλιξη αυτή, η οποία ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έρχεται λίγες μέρες μετά τις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου

Από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια εσωτερική αναδιάταξη.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μειώνονται κατά δύο καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή.

Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται η θέση σε επίπεδο γενικού γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των οργανισμών και των φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για φορείς όπως η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Εθνική Επιτροπή για Ατομα με Αναπηρία. Αντίστοιχα ο Θανάσης Κοντογεώργης αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Τέλος, η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή