ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Το ζήτημα της αναγνώρισης των εγκλημάτων με σεξιστικά χαρακτηριστικά επαναφέρουν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. «Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να σηκώσουμε ένα νομοθετικό ανάχωμα», σημειώνουν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της αναγνώρισης των εγκλημάτων με σεξιστικά χαρακτηριστικά και της ενσωμάτωσης του όρου «γυναικοκτονία» στην ελληνική έννομη τάξη επαναφέρουν, μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Στο κείμενο της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επί νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνεται ότι «η αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία έτη είναι κατακόρυφη», ενώ η διεθνής εικόνα της χώρας όσον αφορά τα εν λόγω ζητήματα «είναι άκρως αποθαρρυντική».

Επικαλούμενοι έκθεση της GREVIO, οι βουλευτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς της έχουν πραγματοποιηθεί 71 συστάσεις, με τις μισές να είναι επείγουσες και 18 εξ αυτών κατεπείγουσες.

Οπως αναφέρουν, «καταθέσαμε εκ νέου τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και την αναγνώριση των εγκλημάτων με σεξιστικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να αντικρίσει τη σκληρή πραγματικότητα του καταιγισμού περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως εις βάρος γυναικών. Καθήκον της Πολιτείας είναι να τεθεί ένας φραγμός στην κακοποιητική συμπεριφορά. Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να σηκώσουμε ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Ακρίτα Ελενα, Σαρακιώτης Ιωάννης, Αποστολάκης Ευάγγελος, Βέττα Καλλιόπη, Γαβρήλος Γεώργιος, Γιαννούλης Χρήστος, Ηλιόπουλος Οθων, Θρασκιά Ουρανία (Ράνια), Κασιμάτη Νίνα, Λινού Αθηνά, Μαμουλάκης Χαράλαμπος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, Παπαηλιού Γεώργιος, Παππάς Νικόλαος, Παππάς Πέτρος, Πούλου Παναγιού, Τζάκρη Θεοδώρα, Χρηστίδου Ραλλία και Ψυχογιός Γεώργιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή