Κυρ. Πιερρακάκης: Επίσκεψη στην Αυστρία για θέματα παιδείας

Κυρ. Πιερρακάκης: Επίσκεψη στην Αυστρία για θέματα παιδείας

«Ανταλλάξαμε καλές πρακτικές με στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αξιωματούχους, με επίκεντρο την ανώτατη και την επαγγελματική εκπαίδευση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της οποίας είχε επαφές με Αυστριακούς αξιωματούχους για θέματα παιδείας, μεταξύ των οποίων, για τον νέο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πιερρακάκης κάνει λόγο για «ιδιαίτερα παραγωγικές συναντήσεις». «Ανταλλάξαμε καλές πρακτικές με στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αξιωματούχους του κρατιδίου της Στυρίας, με επίκεντρο την ανώτατη και την επαγγελματική εκπαίδευση», σημειώνει.

«Με τους ομολόγους μου σε ομοσπονδιακή και τοπική κλίμακα Martin Polaschek και Werner Amon συζητήσαμε αναλυτικά για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ελλάδα και Αυστρία θα αναπτύξουν πιο στενή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα Παιδείας», τονίζει.

Κυρ. Πιερρακάκης: Επίσκεψη στην Αυστρία για θέματα παιδείας-1
Πηγή: Kyriakos Pierrakakis / Facebook

Ο Ελληνας υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μια δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Γκρατς, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μαθητείας για τη χρήση τεχνολογιών στη διαδικασία παραγωγής.

«Η Αυστρία αποτελεί ένα από τα παραδείγματα που μελετούμε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση, ειδικά ως προς τη σύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας και τις ανάγκες της», ανέφερε σχετικά ο κ. Πιερρακάκης.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας, παρουσιάστηκε ο πρόσφατος νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Τέλος, με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιο «συζητήσαμε για τη λειτουργία της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας στην Αυστρία, ιδίως των εκπαιδευτικών μας που υπηρετούν εκεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή