Ανω του 17% ο στόχος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ανω του 17% ο στόχος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πήχυ των ευρωεκλογών έθεσε με σαφήνεια ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη. Εκανε λόγο για απόλυτη ανατροπή και για ένα ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης. «Θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Αν είχαμε 23% διαφορά στις προηγούμενες εκλογές, αν ξαφνικά είμαστε σε απόσταση αναπνοής είναι ανατροπή. Πάει να πει πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα». Χτίζοντας τις βάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εκτίμησε πως αυτό που επιθυμεί στις 9 Ιουνίου είναι να φανεί πως το κόμμα ανατάσσεται και ότι έχει καταφέρει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του.

Επέμεινε στη γραμμή που έχει χαράξει το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας πως ζητεί εκλογές γιατί υπάρχει το νέο δεδομένο με τη «συγκάλυψη και τη μονταζιέρα» στα Τέμπη. «Για να μη μου ξαναπεί ο πρωθυπουργός στο γραφείο του πως όλα αυτά κρίθηκαν στο ζύγι του 41%, για το καλό του ελληνικού λαού πάμε να ξαναζυγιστούμε», συμπλήρωσε. Για το τραγικό δυστύχημα επέμενε στη σκληρή γραμμή: «Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν μπει φυλακή καταρρέει η κυβέρνηση». Ανέφερε ότι «θα καταθέσουμε (σ.σ. το κατηγορητήριο) αν δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης πως δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή».

«Χρήσιμο» χαρακτήρισε τον φράχτη στον Εβρο ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας όμως ότι δεν πρέπει να εργαλειοποιείται προεκλογικά.

Σε σχέση με τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μεταβίβαση των μετοχών του λόγω πιθανού ασυμβίβαστου, ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως πριν από τις ευρωεκλογές θα υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο για την οικογένειά του. Επέμεινε στα περί διεθνών παρατηρητών για τις εκλογές, άφησε αιχμές για διαρροή προσωπικών δεδομένων και Ελλήνων του εσωτερικού, καλώντας τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί πως δεν έχει γίνει. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του 2023 και για τις επερχόμενες εκλογές είπε πως «δεν έχω σκοπό να αρνηθώ το αποτέλεσμα και δεν το φοβάμαι κιόλας, νομίζω ότι πάμε πολύ καλά».

Σε σχέση με τη «γεωγραφική» τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ανήκει στην Κεντροαριστερά, μίλησε για την ανάγκη δημόσιας υγείας, επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων και χαρακτήρισε τον φράχτη στον Εβρο ως χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δεν πρέπει να εργαλειοποιείται προεκλογικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή