Νέα Δημοκρατία: Το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου – Πότε θα μιλήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέα Δημοκρατία: Το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου – Πότε θα μιλήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σημειώνεται πως το Συνέδριο λαμβάνει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 5, 6 και 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σημειώνεται πως το Συνέδριο λαμβάνει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Το πρόγραμμα των εργασιών:

Την Παρασκευή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι θεματικές ενότητες και οι προσκεκλημένοι

Παράλληλα, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια Ν.Δ.: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια Ν.Δ.: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια Ν.Δ.: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια Ν.Δ.: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πριν από τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με την Ν.Δ. (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel), καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της Ιστορίας της.

Παρόντες, αλλά δεν θα μιλήσουν Καραμανλής και Σαμαράς

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο συνέδριο της Ν.Δ.

Οι συναντήσεις που είχε μαζί τους ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, επιβεβαίωσαν ότι οι δύο πρώην θα παρευρεθούν στην ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά δεν πρόκειται να λάβουν τον λόγο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή