Αλ. Χαρίτσης: Ανησυχητική η κατάσταση στον σιδηρόδρομο ένα χρόνο μετά τα Τέμπη

Αλ. Χαρίτσης: Ανησυχητική η κατάσταση στον σιδηρόδρομο ένα χρόνο μετά τα Τέμπη

Στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train βρέθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train στον Ρέντη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξη Χαρίτση

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Πέτη Πέρκα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με μηχανοδηγούς, εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη εξέφραζαν την αγωνία τους, τα παράπονά τους, την ανησυχία τους για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου. Με τα εξώδικα και τις επιστολές τους, τις απεργίες, προσπαθούσαν να ταρακουνήσουν την πολιτική ηγεσία για τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας που υπήρχαν», είπε ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς δεν εισακούστηκαν και οδηγηθήκαμε στο έγκλημα στα Τέμπη».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ακόμα και σήμερα, έναν χρόνο και πλέον μετά το έγκλημα στα Τέμπη η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι εξαιρετικά ανησυχητική».

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον σιδηρόδρομο. Τα πράγματα βαίνουν μάλλον προς το χειρότερο», σημείωσε και τόνισε πως οι εργαζόμενοι του μετέφεραν εικόνα μεγάλης υποστελέχωσης δεδομένου ότι το προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται, και τα συστήματα ασφαλείας, η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση, το ETCS, βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

«Η Ν.Δ. επιμένει να αγνοεί τις εκκλήσεις των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η Νέα Αριστερά δεσμεύεται ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί». Επανέλαβε δε το αίτημα της Νέας Αριστεράς η χώρα μας «να αποκτήσει τον σιδηρόδρομο που της αξίζει. Σύγχρονο, δημόσιο, ασφαλή που θα εξυπηρετεί την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή