Θεωρείο: Aποφάσεις για Μπελέρη

Θεωρείο: Aποφάσεις για Μπελέρη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη να είναι αυστηρά του πρωθυπουργού, οι εισηγήσεις ωστόσο που δέχεται τελευταία ο κ. Μητσοτάκης έχουν αρχίσει να γέρνουν την πλάστιγγα έστω ελαφρώς υπέρ της υποψηφιότητάς του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μάκης Βορίδης, που αντικατέστησε τον Σταύρο Παπασταύρου, είναι στην ίδια γραμμή με τον προκάτοχό του, θεωρώντας την υποψηφιότητα Μπελέρη μια «καλή επιλογή».

Θέλει να «κλέψει» στελέχη της Ν.Δ.

Το κόμμα Νίκη δεν επιχειρεί να εισχωρήσει μόνο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά τελευταία επιδιώκει και κάτι ακόμη: κάνει άνοιγμα και σε στελέχη της. Στη στήλη έχουν φθάσει πληροφορίες πως το κόμμα του Νατσιού προσεγγίζει μεσαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κάνοντάς τους πρόταση ακόμη και για το ευρωψηφοδέλτιο. Ενδιαφέρον έχει ότι η αρχική κρούση σε κάποιες περιπτώσεις έγινε μέσω του τοπικού μητροπολίτη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι μερίδα της Ιεραρχίας έχει αποφασίσει να δώσει γραμμή για το υπερσυντηρητικό κόμμα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Η ΕΥΠ στις εξετάσεις

Ιδιαίτερο άγχος υπήρχε στο υπουργείο Εσωτερικών για το οργανωτικό κομμάτι των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους διοικητές σε νοσοκομεία και ΥΠΕ, με το υπουργείο να έχει εκπονήσει ειδικό… επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε πιθανό πρόβλημα που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία. Ωστόσο, όλα πήγαν βάσει προγράμματος καθώς τα θέματα δόθηκαν στην ώρα τους, ενώ στον χώρο του OTE Academy λειτούργησαν όλα σωστά με τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό. Οσον αφορά τα μέτρα που τηρήθηκαν, ήταν πολύ αυστηρά, μια και με εντολή της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως τα επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την ΕΥΠ για την αντιμετώπιση διαφόρων σεναρίων, όπως η περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Το μόνο τελικά που δεν άρεσε στους διαγωνιζομένους ήταν τα θέματα, που κατά κοινή ομολογία ήταν αρκετά δύσκολα.

Η αντίφαση Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες άνοιξε το θέμα των πρόωρων εκλογών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει ήσυχα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Παράλληλα, όμως, στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Κασσελάκης έβαλε ως πήχυ για το κόμμα του το 17%. Στις δύο θέσεις υπάρχει μια σημαντική αντίφαση. Πώς γίνεται να ζητάει εκλογές όταν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν σχηματίζει κυβέρνηση; Αυτό πρακτικά σημαίνει ακυβερνησία, αναστάτωση και μια αστάθεια με μεγάλο οικονομικό και πολιτικό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή