Εντός και Εκτός: Οι άτεχνες ισορροπίες του κ. Δούκα

Εντός και Εκτός: Οι άτεχνες ισορροπίες του κ. Δούκα

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η στήλη σάς ενημέρωσε χθες για τη βράβευση του εφοπλιστή Βασίλη Πατέρα και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Σαρακάκη, για δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Να σας ενημερώσω σήμερα ότι ο εξοπλισμός αυτός ήδη αξιοποιείται σε κρίσιμη αποστολή. Βρίσκεται επί της φρεγάτας «Υδρα», η οποία επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν. Υπενθυμίζεται ότι στη φρεγάτα «Υδρα» επιβαίνει και κλιμάκιο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, ως εκ τούτου κρίθηκε ότι μια τόσο απαιτητική αποστολή είναι κατάλληλη για την αξιοποίηση της μονάδας τηλεϊατρικής, που αγοράστηκε με δαπάνη των δύο δωρητών. Είναι σαφές ότι η φρεγάτα «Υδρα» έχει εξοπλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου τα 198 μέλη του πληρώματος να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους δίχως περιττές ανησυχίες.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Η επανεμφάνιση του «ασώτου» Νότη Μηταράκη, ο οποίος μετά τη δολοφονία της 28χρονης υποστήριξε ότι αν ο αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα στο σημείο του εγκλήματος είχε πυροβολήσει τον δράστη η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ανάμεσα στις οποίες και της Νέας Αριστεράς. Το κόμμα, σε ανακοίνωσή του αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον βουλευτή της Ν.Δ. και αν όχι, τότε «οφείλει να τον διαγράψει». Η αντίδραση της Νέας Αριστεράς και η δημόσια επιστροφή του Νότη Μηταράκη αντιμετωπίζονται από κάποιους και κάπως διαφορετικά. Ο κ. Μηταράκης θεωρεί ότι αδίκως αποπέμφθηκε από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Ιούλιο και μάλλον θέλει να αναφέρεται σε προβλήματα, παρά να τα λύνει για την κυβέρνηση.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπως σας ενημέρωσα ήδη από την Τρίτη, προχώρησε σε αυτή την απόφαση ακύρωσης της συναυλίας υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ, με πρόσχημα την ασφάλεια, αλλά και πιέσεις από την Αριστερά. Δεν είναι τυχαίο ότι από το ΠΑΣΟΚ, αν και ο κ. Δούκας επισήμως υποστηρίζεται, υπήρξε μια μάλλον αμήχανη σιωπή. Αντιθέτως, ο αγαπημένος του κ. Δούκα, Κώστας Ζαχαριάδης, επαίνεσε την πρωτοβουλία όσο πιο ηχηρά μπορούσε. Χθες, κάπως ανερυθρίαστα και με χαρακτηριστική ελαφρότητα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη, καθώς αρνούμαστε να είμαστε με τον οποιονδήποτε τρόπο συνένοχοι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού». Αν διαβάσει κανείς τους σκοπούς της ΠΟΘΑ (δηλαδή των μουσικών) θα δει ότι πέρα από τα εργασιακά των μελών της, σε αυτούς περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση «στους δίκαιους αγώνες του ελληνικού λαού, καθώς και των άλλων λαών». Τελικά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία διότι αυτά είναι γνωστά. Εκείνο που έχει σημασία, όμως, είναι ότι γίνεται ολοένα και πιο προφανής η αδυναμία του κ. Δούκα να μπορέσει να κρατήσει κάποια ισορροπία της πλειοψηφίας που τον υποστηρίζει στο δημοτικό συμβούλιο. Και καταλήγει να μοιάζει ως συμπορευόμενος κάποιου αριστερίστικου γκρουπούσκουλου σε κάποιο αμφιθέατρο. Δεν είναι πρέπον ούτε για τον ίδιο ούτε για τον ρόλο του, καθώς σε άλλα θέματα έχει επιδείξει θετικά δείγματα γραφής.

Ο ΤΟΠΟΣ

Οι Βρυξέλλες, όπου όσο προχωράμε προς τις ευρωεκλογές η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιν΄τ Βελντ θα μας θυμίζει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Διοργανώνεται, λοιπόν, σήμερα μια ακόμη συζήτηση –κεκλεισμένων των θυρών και με δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως– με αντικείμενο τα ζητήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Η κ. Ιν΄τ Βελντ θα κάνει τα εισαγωγικά σχόλια, ενώ θα τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής.

Η ΑΤΑΚΑ

Η συζήτηση για προσωπικά δεδομένα έχει και εσωτερική διάσταση, γι’ αυτό και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. «Αναμένουμε ακόμη, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, ενώ αναφέρθηκε και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων. «Εχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Αρα πρέπει να ξέρουμε, αυτά τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή