Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους «Σπαρτιάτες» οι βουλευτές Γ. Μανούσος και Γ. Δημητροκάλλης

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους «Σπαρτιάτες» οι βουλευτές Γ. Μανούσος και Γ. Δημητροκάλλης

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» οι βουλευτές Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης.

Πρώτος ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται ο κ. Μανούσος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η ανακοίνωση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγη ώρα μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών» (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Μανούσος και Δημητροκάλλης), αλλά και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία. Εκτός μένει, ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Οπως ανέφερε νωρίτερα η «Κ», με την κίνησή της αυτή η κ. Αδειλίνη δρομολογεί ποινικές και πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι οι εξής:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ

2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ

4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ

5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ

6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ

10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανούσου

Αξιότιμε κ. Τασούλα,
Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.
Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.
Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή