Στίγκας: Στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές των Σπαρτιατών

Στίγκας: Στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές των Σπαρτιατών

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της κυβέρνησης με τους τραγικούς χειρισμούς της σε σωρεία σημαντικών κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, εξαιτίας των οποίων η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ασφυκτιά, οι Σπαρτιάτες έπρεπε να στοχοποιηθούν, προκειμένου η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί με την ποινική δίωξη, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των βουλευτών του κόμματος προς δημιουργία εντυπώσεων και εκφοβισμού», τόνισε ο Βασίλης Στίγκας, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των «Σπαρτιατών»

«Παράλληλα, η δίωξη αυτή», προσέθεσε, «αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε ίχνος σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν διστάζει να εργαλειοποιεί την ποινική δικαιοσύνη και τα συστημικά μέσα που προδικάζουν δικαστικές αποφάσεις, για να εξουδετερώσει όποιους πολιτικούς αντιπάλους της φοβάται. Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των “Σπαρτιατών” στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές του κόμματος, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη για την Ελλάδα και τους Ελληνες» κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος. 


Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές Γ. Μανούσος και Γ. Δημητροκάλλης

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» οι βουλευτές Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης.

Πρώτος ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται ο κ. Μανούσος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η ανακοίνωση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγη ώρα μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών» (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Μανούσος και Δημητροκάλλης), αλλά και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία. Εκτός μένει, ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Οπως ανέφερε νωρίτερα η «Κ», με την κίνησή της αυτή η κ. Αδειλίνη δρομολογεί ποινικές και πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι οι εξής:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ

2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ

4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ

5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ

6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ

10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανούσου

Αξιότιμε κ. Τασούλα,

Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθησή μου ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του ΑΕΔ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024

Γεώργιος Μανούσος

Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT