Μαρινάκης για γυναικοκτονία: Επρεπε να γίνουν περισσότερα από το πρωτόκολλο

Μαρινάκης για γυναικοκτονία: Επρεπε να γίνουν περισσότερα από το πρωτόκολλο

«Θα ήταν λάθος αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oταν σκοτώνεται μία νέα κοπέλα, ένας άνθρωπος έξω –ακριβείς συνθήκες θα αποτυπώσει η έρευνα– από ένα Αστυνομικό Τμήμα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάτι πήγε καλά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Δεν μπορούμε a priori να πυροβολούμε κάποιον ή να λέμε ότι κάποιος έχει 100% ευθύνη ή δεν έχει, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε την έρευνα. Αλλά ακόμα κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, που δεν είμαι βέβαιος ότι ακολουθήθηκε, θα έπρεπε να γίνουν πολλά παραπάνω από αυτό το λεγόμενο πρωτόκολλο, ούτως ώστε να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος και η κοπέλα αυτή να μη χάσει τη ζωή της, να μη δολοφονηθεί. Είναι δεδομένο ότι στους Αγίους Αναργύρους συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, μια τραγική δολοφονία».

Αυτό όμως δεν σημαίνει όμως ότι η εικόνα των Αγίων Αναργύρων αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για την αντιμετώπισή της», πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή. Διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε αρνηθεί κανένα αίτημα για προανακριτική επιτροπή».

Αναφορικά με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Είναι ένα συνέδριο με τρεις βασικούς στόχους: Είναι ένα ιστορικό συνέδριο, άρα συνέδριο μνήμης των 50 ετών, ένα συνέδριο συσπείρωσης, ενότητας και τρίτον σηματοδοτεί την έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου».

Τα σενάρια περί «Σπαρτιατών»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές των Σπαρτιατών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δρομολογώντας με την κίνησή της ποινικές και πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT