Θεωρείο: Οι έμπιστοι του Τσίπρα

Θεωρείο: Οι έμπιστοι του Τσίπρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Ανδρέα Μπούσιο εμπιστεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας το γραφείο Τύπου του νέου ιδρύματος που βρίσκεται στα σκαριά. Πρόκειται για έναν παλιό και στενό συνεργάτη του, καθώς εργαζόταν επί σειράν ετών στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα, συντονιστής του όλου εγχειρήματος δημιουργίας του ιδρύματος έχει αναλάβει ο διπλωμάτης και επίσης στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, κάτι που δείχνει πως δεν αρέσκεται στους πειραματισμούς.

Το παράδειγμα του… 1981

Το 1981 έγιναν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Την ίδια ημέρα, οι Ελληνες πολίτες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ 48% στις εθνικές εκλογές και… 40% στις ευρωεκλογές, που σημαίνει πως κάποιοι την ίδια ημέρα ψήφισαν διαφορετικά, παρότι το κύμα της «Αλλαγής» σάρωνε τη χώρα. Τα παραπάνω μού επισήμανε κυβερνητική πηγή για να καταδείξει πως η κουλτούρα να ψηφίζουν πιο χαλαρά οι Ελληνες στις ευρωεκλογές είναι βαθιά ριζωμένη εδώ και 43 χρόνια. Αυτό που δεν είπε αλλά το υπονόησε με τον παραλληλισμό, ήταν ότι η Ν.Δ. και με ένα ποσοστό λίγο κάτω του 33% θα είναι ευχαριστημένη.

Στον Λευκό Οίκο

Η προοπτική επίσκεψης της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας, η κ. Χάρις με την αντικυβερνήτη της Καλιφόρνιας και υποψήφια κυβερνήτη, Ελένη Κουναλάκη –με την οποία τη συνδέει προσωπική σχέση–, τον σύζυγό της Μάρκο Κουναλάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο και μετέφερε την επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αντιπρόεδρο.

Στοχευμένες υποψηφιότητες

Δύο ακόμη πρόσωπα για το ευρωψηφοδέλτιο ανακοίνωσε χθες η Ν.Δ., φτάνοντας στα 30 «κλειδωμένα» ονόματα. Ο ένας είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος, που χαρακτηρίζεται ως «καραμανλικός» λόγω της συγγραφής του βιβλίου «Ωρα Ελλάδος, Βουκουρέστι», που αναφέρεται στο βέτο. Η έτερη υποψηφιότητα είναι της ιατρού Νουρτζάν Σούλογλου, επιμελήτριας Β΄ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης, που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή