Σύγκρουση στην «αριστερή πολυκατοικία»

Σύγκρουση στην «αριστερή πολυκατοικία»

Βολές της Νέας Αριστεράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη υπέρ της ελληνικής συμμετοχής στην επιχείρηση «Ασπίδες»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη απόδειξη πως η «εκεχειρία» των κομμάτων της Κεντροαριστεράς κράτησε μόνο όσο διήρκεσε η τριήμερη πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη αποτελεί η νέα κόντρα στην «αριστερή πολυκατοικία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Χανιά και στο Zarpa Radio είπε πως «στο πρόγραμμα “Ασπίδες” που στείλαμε τη φρεγάτα ως μέρος ενός προγράμματος στο οποίο ανήκουμε, είμαι υπέρ».

Ο Κωστής Καρπόζηλος, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, με ανάρτησή του στα social media υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις 21 Δεκεμβρίου είχε δηλώσει πως «η απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση “Prosperity Guardian” στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε μια επιχείρηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας “προθύμων” και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα».

Οσο οι ευρωεκλογές πλησιάζουν ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει ρυθμούς και στην Κουμουνδούρου θεωρούν κομβικής σημασίας την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κρήτη. Τις δύο πρώτες ημέρες ο Παύλος Πολάκης ήταν συνεχώς δίπλα στον πρόεδρο, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να έχουν αποκατασταθεί.

Χθες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς, οι οποίοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις και ελλείψεις προσωπικού. «Είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων πώς διανέμουμε τους πόρους του κράτους και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο εδώ πέρα με τις συμβάσεις που πραγματοποιούνται, είναι να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας». Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και εργαζομένους. Σήμερα θα βρεθεί στο Ηράκλειο.

Στην Κουμουνδούρου κινούνται στους ρυθμούς των προκριματικών εκλογών για τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου. Τα μέλη, οι φίλοι, καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον iSYRIZA μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Θα ψηφίζουν ανά περιφέρειες, όπου οι 35 διαθέσιμες θέσεις θα μοιραστούν αναλογικά. Αττική: εκλέγονται 12 (4 σταυροί), Κ. Μακεδονία: εκλέγονται 4 (2 σταυροί), Θεσσαλία: εκλέγονται 3 (1 σταυρός), Δ. Ελλάδα: εκλέγονται 3 (1 σταυρός), Κρήτη: εκλέγονται 2 (1 σταυρός), Α. Μακεδονία – Θράκη: εκλέγονται 2 (1 σταυρός). Σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ν. Αιγαίο, Ηπειρο, Δ. Μακεδονία, Ιόνιo, Β. Αιγαίο εκλέγεται ένας υποψήφιος και μπαίνει μόνο ένας σταυρός. Δύο σταυρούς μπορούν να βάλουν οι απόδημοι για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή