Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,3% και ΠΑΣΟΚ με 11,4%. Αυξήθηκε το ποσοστό όσων πιστεύουν πως οι κάλπες του Ιουνίου αποτελούν ευκαιρία διαμαρτυρίας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 13,3 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,3%, το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 8,2%, το ΚΚΕ με 8%, η Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-1

Στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστά από 29% έως 33%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ (14% έως 16%), το ΠΑΣΟΚ (12% έως 14%), η Ελληνική Λύση (9% έως 11%) και το ΚΚΕ (8% έως 10%).

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-2

Την ίδια στιγμή, μοιρασμένες είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με το εάν οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Για το 49% των ερωτηθέντων, οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποτελούν ευκαιρία διαμαρτυρίας, σε αντίθεση με το 47% που διαφωνεί.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό όσων θεωρούσαν τη διενέργεια των ευρωεκλογών ως ευκαιρία διαμαρτυρίας ήταν 40%, σε αντίθεση με τους διαφωνούντες που ανέρχονταν τότε στο 56%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-3

Παράλληλα, το 65% διαφωνεί με την εκτίμηση ότι τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-4

Πόσο επηρέασε η πρόταση δυσπιστίας;

Αντικείμενο διερεύνησης αποτέλεσε και η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, για το 37% η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τα όσα συζητήθηκαν στο κοινοβούλιο. «Αρκετά» απαντάει το 20%, «λίγο» το 19%, «πολύ» το 11% και «δεν ξέρω – δεν απαντώ» το 13%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-5

Αναφορικά με το ποιοι «έχασαν» από την τριήμερη συζήτηση, το 42% απαντάει Νέα Δημοκρατία, το 27% ΣΥΡΙΖΑ, το 22% ΠΑΣΟΚ, το 7% Πλεύση Ελευθερίας, το 7% Νέα Αριστερά, το 6% ΚΚΕ και το 5% Ελληνική Λύση.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-6

Πλέον κερδισμένο κόμμα από τη διαδικασία θεωρείται το ΠΑΣΟΚ (23%) και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (20%) και Ν.Δ. (16%).

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-7

«Προσπάθεια συγκάλυψης στα Τέμπη» λέει το 75%

Αρνητικά απαντάει το 75% στο ερώτημα εάν πρωθυπουργός και κυβέρνηση έπεισαν ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στο δυστύχημα των Τεμπών. Πεπεισμένο εμφανίζεται το 14%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-8

Στο ερώτημα εάν έπεισε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ότι ισχυρά συμφέροντα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, αρνητικά απαντάει το 63% και θετικά το 22%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-9

«Οχι» στην πρόταση Κασσελάκη

Διαφωνία με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για παραίτηση του πρωθυπουργού και διενέργεια βουλευτικών εκλογών με διεθνείς παρατηρητές εκφράζει το 57%, ενώ συμφωνεί το 26%.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-10
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT