Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την οικονομία

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την οικονομία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέματα τα οποία άπτονται της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής επικεντρώνεται, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, κατά την τρέχουσα εβδομάδα ο διάλογος στη Βουλή, σε επίπεδο είτε κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε νομοθετικής λειτουργίας.

Η αρχή έγινε χθες με την ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με αντικείμενο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το οποίο μίλησαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΤΧΣ Α. Βερύκιου και άλλων στελεχών. Οπως ήταν αναμενόμενο, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις παρεμβάσεις τους άσκησαν έντονη κριτική σε κυβέρνηση και τραπεζικό σύστημα, διαμορφώνοντας κατά περιόδους ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα της συνεδρίασης. Παράλληλα, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα μικρότερα κόμματα αμφισβητήθηκαν εκ νέου οι χειρισμοί κυβερνήσεων και τραπεζών (μεταξύ άλλων έγιναν αναφορές εκ νέου στο PSI και στο δημόσιο χρέος), εν μέσω της μνημονιακής κρίσης.

Εντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Η «ατζέντα» της εβδομάδας.

Σήμερα, εξάλλου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κύρωση του «προσαρτήματος» στις συμβάσεις χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ε.Ε. και της χώρας μας, ενώ τα αγροτικά ζητήματα τίθενται επί τάπητος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σε συνεδρίαση της οποίας ο αρμόδιος υπουργός Λ. Αυγενάκης πραγματοποιεί ενημέρωση «σχετικά με την αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)». Την ίδια ώρα, σε άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου προγραμματίστηκε ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής από τον συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Ι. Τσουκαλά, επί της έκθεσης για το Δ΄ τρίμηνο του 2023.

Για αύριο το μεσημέρι, ειδική ενημέρωση, αυτή τη φορά από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, προγραμματίστηκε για τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, αναφορικά με το σχέδιο δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια τριών αεροσκαφών ως εναέρια κέντρα επιχειρήσεων, παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων (air – surveillance)».

Σημειώνεται, τέλος, ότι θέματα σχετικά με την ασφάλεια στον χώρο των συγκοινωνιών επανήλθαν χθες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (αερομεταφορές) και τον κ. Στ. Παραστατίδη (ΠΑΣΟΚ) για τις αφύλακτες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή