Μητσοτάκης και Πιερρακάκης παρουσιάζουν το εθνικό σχέδιο κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μητσοτάκης και Πιερρακάκης παρουσιάζουν το εθνικό σχέδιο κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσει, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς για περιπτώσεις σχολικής βίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός και ο υπ. Παιδείας αναμένεται να παρουσιάσουν την εθνική καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στην ενδοσχολική βία. Την εκδήλωση, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση, στην Πολίχνη θα συντονίζει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Εκεί θα παρουσιαστεί η πανελλαδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για καταγγελία περιστατικών ενδοσχολικής βίας. Τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «STOP Bullying, μην ανέχεσαι το Bullying. Μίλα. Μπορείς».

Την ίδια ώρα σοκάρουν τα στοιχεία για την παραβατικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο δίμηνο η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 500 συλλήψεις ανηλίκων σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στο Mega πριν από μερικές ημέρες είχε αναφερθεί στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια, αλλά και αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Σήμερα, το μάξιμουμ όριο αποβολής είναι δύο ημέρες. Θα επανέλθει η πενθήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία, μας το ζητούν οι εκπαιδευτικοί. Μια δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Επίσης θα ψηφιοποιηθούν το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και, επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή, που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή