Θεωρείο: Εκνευρισμός με τα υπουργεία

Θεωρείο: Εκνευρισμός με τα υπουργεία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαξίμου, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον τρόπο που λειτουργούν –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– τα υπουργεία. Σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο, οπότε η παραγωγή του κυβερνητικού έργου πρέπει να προβάλλεται με ξεκάθαρο τρόπο, τα βασικά υπουργεία αδυνατούν να επικοινωνήσουν ακόμη και τα… βασικά που κάνουν, με τους υπουργούς να θεωρούν πως η δουλειά τους εξαντλείται σε ελαφρά βιντεάκια στο TikTok. Μάλιστα, όπως μου έλεγαν από το Μαξίμου, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αυστηρή εντολή για κινητοποίηση.

Εκλέγεται ο Μπελέρης

Λίγες ημέρες απομένουν για την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας –αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα– που θα λύσει και τον γρίφο κατά πόσον ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης θα βρίσκεται στην ευρωλίστα. Ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας το τελευταίο διάστημα έχει μπει στις… μετρήσεις για να αποτυπωθεί η δυναμική του, με το αποτέλεσμα μάλλον να δικαιώνει όσους είναι υπέρ της υποψηφιότητάς του, καθώς ο ομογενής βρίσκεται στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων, που δείχνουν πρόθεση να του δώσουν «φωνή» στις Βρυξέλλες με στόχο την αποφυλάκισή του.

Τέλος από το ΕΛΚ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατάφερε για δύο 24ωρα κάτι συγκλονιστικό: να είναι μέλος του ΕΛΚ και ταυτόχρονα υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά το Λαϊκό Κόμμα διέγραψε χθες από τις τάξεις του τον ευρωβουλευτή, ο οποίος αν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ θα ανήκει πλέον στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, λένε πως ο Ζαγοράκης –με την άγνωστη στο ευρύ κοινό φωνή– ουσιαστικά επέστρεψε στις ρίζες του, αφού στην Καβάλα από όπου κατάγεται όλοι γνωρίζουν την οικογένεια Ζαγοράκη ως βέρα πασοκική.

Χωρίς οργανώσεις

Η δημοσκοπική σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση δεν συνδυάζεται αυτή τη στιγμή με ενδυνάμωση της κομματικής του βάσης. Οι πληροφορίες εντός του κόμματος λένε πως οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό διάλυση και εξακολουθούν να παρουσιάζουν μεγάλη αναντιστοιχία για ένα κόμμα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα να ποντάρει κυρίως στον κόσμο που είναι εκτός κομματικού ιστού, τον παρακολουθεί μέσω… social media και του αρέσει η «εκτός κουτιού» πολιτική που ασκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή