Εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας

Εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας

Απάντηση από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο αίτημα του Στ. Κασσελάκη.

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη προεκλογική τροχιά έχουν μπει τα κόμματα καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές, με την πολιτική μάχη να έχει φουντώσει σε όλα τα επίπεδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε χθες, και συγκεκριμένα από την Πολίχνη, αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στο αίτημα του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, μέσω άρθρου στην «Κ». «Δεν θα του κάνουμε τη χάρη, εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, αποδομώντας εν συνεχεία με συγκεκριμένα επιχειρήματα το αίτημα του κ. Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως ο κ. Κασσελάκης με το αίτημα περί πρόωρων εκλογών πέφτει σε μια θεμελιώδη αντίφαση, καθώς ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του είχε βάλει ως εκλογικό πήχυ το 17% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. «Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», είπε, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ισχυρή και στις ευρωεκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως ο κ. Κασσελάκης, είτε άθελά του είτε λόγω πολιτικής απειρίας, με αυτή την αντίφαση απλώς επιβεβαιώνει το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας πως με τις προτάσεις του οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της χώρας και εντέλει «δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση του κόμματός του και της προσωπικής του ανέλιξης».

«Αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν στην «Κ» πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να αναδεικνύει σε όλες τις περιοδείες του αυτή την αντίφαση, για να καταστήσει όσο πιο σαφές γίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπεται από πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Στο αίτημα για πρόωρες εκλογές αναφέρθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Κασσελάκη, συμφώνησε μαζί του σε ένα μόνο πράγμα: «Ο κ. Κασσελάκης θέτοντας ζήτημα ουσιαστικά διπλών εκλογών, αφού ζητάει και βουλευτικές εκλογές, μας δίνει να καταλάβουμε ότι η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου είναι μια ψήφος όπου θα επικυρωθεί εκ νέου η σταθερότητα της χώρας», είπε ο κ. Μαρινάκης, δίνοντας εκ νέου χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις επικείμενες ευρωεκλογές, «που θα κρίνουν την εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη και θα αποτυπώσουν και πάλι την επιβεβαίωση της σταθερότητας και τη συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στη χώρα».

Εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας-1
Στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας χθες με πολίτες στην Πολίχνη, στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Καμπάνια στους νέους

Η παρουσία πάντως του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό τού έδωσε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με νέα παιδιά σχολικής ηλικίας, κάνοντας μια καμπάνια με επίκεντρο τις πιο μικρές ηλικίες, που αποτελούν ένα πιο προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στα ερωτήματα των νέων παιδιών, τα κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές, δίνοντας δύο βασικούς λόγους: α) όπως είπε, όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, «ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες» και β) η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να «φύγει» επικοινωνιακά προς τα εμπρός, αφήνοντας την αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα –όσο αυτό είναι εφικτό– και εστιάζοντας στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. «Στόχος είναι κάθε υπουργείο να προβάλλει το έργο του, που αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσα λέει καθημερινά η αντιπολίτευση», τονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή