Τέμπη: Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις συνομιλίες τη νύχτα του δυστυχήματος

Τέμπη: Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις συνομιλίες τη νύχτα του δυστυχήματος

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το πρωί της Τετάρτης, 10/4, για το ζήτημα των «επίμαχων» συνομιλιών τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, είπε: «Επειδή είδα τον τίτλο και άκουσα και τη συνέντευξη, θεωρώ ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του τι προκύπτει από μια συνέντευξη και του τι λέει ο κ. Τερεζάκης, ο οποίος κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να συνέβη, αλλά λέει ότι δεν έγινε κάτι συγκεκριμένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τερεζάκης, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει πως υπάρχουν «αρκετοί διάλογοι» και πως εκτίμηση του είναι πως «κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί». «Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα μέιλ μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», συμπλήρωσε επίσης ο κ. Τερεζάκης.

Η συνέντευξη του κ. Τερεζάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Η δήλωση Μαρινάκη

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, σχολίασε για τα παραπάνω: «Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας . Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην χάνουμε, την ουσία. Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η δικαιοσύνη και το ερευνά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες. 

Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά. Τη μεθεπόμενη μέρα όλα τα σάιτ και η δημόσια τηλεόραση έδειξαν τη συνομιλία σωστά. Ολες οι υπόλοιπες συνομιλίες και αυτή συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Η συγκεκριμένη αφορούσε άλλον συρμό. Κανείς δεν αμφισβήτησε το ανθρώπινο λάθος. Υπήρχε κανένας λόγος ο οποιοσδήποτε να παραποιήσει κάτι για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για κάτι που ήταν λυμένο;», σημείωσε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Τοξικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»

«Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», απάντησε λίγη ώρα αργότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναφορικά με τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπρόσωπου, από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο κ. Μαρινάκης «τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη “θέμα”» και έθεταν το ερώτημα αν «ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση  του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί “μη θέμα” και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ;». 

Κυβερνητικές πηγές: «Κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων»

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουν το θράσος να μιλούν για τοξικότητα αυτοί που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων και καμπάνια επάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε το αυτονόητο: ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις επίμαχες συνομιλίες. Ούτε προέκυψε κάτι τέτοιο από κανένα στοιχείο ή οποιαδήποτε δήλωση. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βγάλει άλλη μια ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη με παραπλανητικό τίτλο».

Ανάρτηση Μαρινάκη

Στο ζήτημα επανήλθε αργότερα και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτησή του στην οποία αναφέρει: «Σε σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”, ερωτηθείς για το θέμα της περιβόητης  “μονταζιέρας”, απάντησα επί λέξει: «Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι “μη θέμα”, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών».Επανέλαβα, δηλαδή, το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνήθη χυδαία τακτική του, έβγαλε μια ακόμα ανακοίνωση με παραπλανητικό τίτλο γεμάτη ψεύδη, στην οποία ισχυρίζεται ότι δήθεν αποκάλεσα “μη θέμα” την τραγωδία των Τεμπών. Το χειρότερο είναι ότι κάποια Μέσα Ενημέρωσης δεν μπήκαν καν στον κόπο να ακούσουν την συνέντευξή μου και υιοθέτησαν άκριτα το περιεχόμενο της κατάπτυστης ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι μια τακτική που έχει εφαρμόσει κατά κόρον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με τα γνωστά αποτελέσματα. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του δυστυχήματος των Τεμπών, έχουμε χρέος να προβάλλουμε την αλήθεια και μόνον εκείνη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή