Μητσοτάκης: Στη Λιθουανία για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

Μητσοτάκης: Στη Λιθουανία για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ - Αύριο θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τουσκ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 13 ευρωπαϊκών χωρών.

Στόχος του εν λόγω σχήματος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στην περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στον άξονα Βορρά – Νότου, μέσω διασύνδεσης οικονομιών και υποδομών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα στον Διάδρομο αυτό με έργα αναβάθμισης υποδομών και εγχειρήματα διαδυνσεδιμότητας με γειτονικές χώρες που την αναδεικνύουν σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ε.Ε. (ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συμμετάσχει στον πρώτο κύκλο δείπνων ηγετών στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ. Είναι η πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου), καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες –ταυτόχρονα και οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ αυτήν τη στιγμή– αναμένεται στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους να συζητήσουν και ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αλλά και την επόμενη ημέρα για την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT