Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Νέος πενταψήφιος αριθμός και panic button

Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Νέος πενταψήφιος αριθμός και panic button

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως σύντομα θα λειτουργούν «safe houses» για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εφαρμογή πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού για την παραβατικότητα των ανηλίκων προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνοντας πως σύντομα θα ανακοινωθούν «safe houses» για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. 

Οπως είπε, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία νέο πενταψήφιο νούμερο με ειδικά εκπαιδευμένους τηλεφωνητές στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής που θα δέχεται μηνύματα όλο το 24ωρο, για αυτόματη παρέμβαση.

Εκτός από το νέο πενταψήφιο νούμερο, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε μέτρα που ήδη είναι σε εφαρμογή ή δρομολογούνται: 

  • Σε κάθε πλατεία υπάρχει «soft» αστυνομική παρουσία, προληπτικά, κυρίως άοπλες γυναίκες αστυνομικοί, αλλά και άντρες με πολιτικά.
  • Καταγράφονται τα ανήλικα παιδιά που συστηματικά παραβατούν με μικρές ληστείες και κλοπές.
  • Ανά πάσα στιγμή θα αντιμετωπίζεται είτε έκκληση γονέα, είτε παιδιού, είτε μαρτυρία με τον νέο πενταψήφιο αριθμό.
  • Συμπληρώνεται το πλαίσιο από ένα panic button αντίστοιχο με εκείνο της ενδοικογενειακής βίας.

«Υποθέτω και ελπίζω ότι βλέπετε περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θέλουμε restart στην ΕΛ.ΑΣ., και είναι πρόκληση για εμένα και τον πρωθυπουργό που έδωσε την εντολή να αναγεννηθεί η Ελληνική Αστυνομία, για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των αδυνάτων», τόνισε ο ίδιος. 

Αναφερόμενος στη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός τόνισε πως έχουν συμβεί μια σειρά από λάθη που «τα εντοπίζει η έρευνα και εκεί θα αποδοθούν ευθύνες».

«Πολύ σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα της ποινικής διερεύνησης και για το θέμα του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων αλλά και για τους υπόδικους στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. που ανέρχονται σε 97 στις 60.000», τόνισε. «Κινούνται διαδικασίες ώστε κάποιοι να αποταχθούν», ανέφερε ο υπουργός.

«Εχουμε κάνει ένα δεκάλογο που θα πρέπει να γνωρίζει ένας αστυνομικός για να αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Πρέπει να γίνεται συνέχεια εκπαίδευση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όταν πλέον μια γυναίκα παίρνει τηλέφωνο ή έρχεται στο τμήμα, είναι δίπλα μας. Την κρατάμε εκεί για την ασφάλειά της. Θα ανακοινώσουμε safe houses σε όλη την Ελλάδα για να φιλοξενεί άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή