Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως προς τη συνδεσιμότητα που αφορά την ενέργεια επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών, στο Βίλνιους, λέγοντας ότι η σημασία της χώρας μας θα δικαιολογούσε τη μετονομασία της διαδικασίας σε Πρωτοβουλία Τεσσάρων Θαλασσών

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα έγινε επίσημο μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών πέρυσι και είναι η πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσει ο ίδιος τη χώρα σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, «η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών αναταραχών στην Ευρώπη» όπως είπε, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών, ανοίγοντας τη νότια οδό συνδεσιμότητας, είτε αυτό αφορά στη σιδηροδρομική και οδική συνδεσιμότητα είτε αφορά στην ενέργεια, καθώς μπορούμε να γίνουμε το φυσικό σημείο εισόδου για την ενέργεια –είτε πρόκειται για φυσικό αέριο είτε για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές– από το νότο στον βορρά».

Σημείωσε πως, αν σκεφτεί κανείς με όρους πραγματικής γεωγραφίας, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών «θα δικαιολογούσε ακόμα και τη μετονομασία της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών σε Πρωτοβουλία Τεσσάρων Θαλασσών, καθώς ανοίγει τον νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο Πέλαγος. Προσβλέπω ιδιαίτερα, λοιπόν, στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα έχουμε στη σημερινή συνάντηση».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT