Θεωρείο: Το «όχι» στο ντιμπέιτ και το παρασκήνιο με Μπελέρη

Θεωρείο: Το «όχι» στο ντιμπέιτ και το παρασκήνιο με Μπελέρη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό «όχι» στο ντιμπέιτ

Κλείνει τα σενάρια περί ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών η κυβέρνηση, με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει χθες ότι «σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων» και συμπληρώνοντας πως «στις ευρωεκλογές οι πολίτες ψηφίζουν υποψήφιους ευρωβουλευτές». Κλείνοντας οριστικά, στην ουσία, πρόσθεσε ότι ντιμπέιτ διεξάγονται διαρκώς στη Βουλή.

Αποδραματοποίηση

Η άρνηση για το ντιμπέιτ αποτυπώνει και μια ήπια μετατόπιση της κυβέρνησης στο θέμα της «εθνικοποίησης» των επερχόμενων εκλογών. Αυτή η χροιά αποτυπώθηκε και στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον AΝΤ1, όπου προέταξε ως διακύβευμα των εκλογών το ποιοι θα μας εκπροσωπούν στις Βρυξέλλες και λιγότερο τον εσωτερικό αντίκτυπο. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα να ζητάει από τους πολίτες να μη στείλουν «μήνυμα δυσαρέσκειας» στην κυβέρνηση, μια και θεωρήθηκε πως όσο συχνότερα το πράττει, τόσο… περισσότερο κάποιοι θα θελήσουν να το στείλουν.

Ο Μπελέρης

Το σίριαλ «υποψηφιότητα Μπελέρη» συνεχίζεται. Ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η αίσθηση πως η πλάστιγγα έγερνε υπέρ της καθόδου του, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε ανατροπή, με πολλά δημοσιεύματα να λένε ότι ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, με την επιχειρηματολογία υπέρ της υποψηφιότητάς του να είναι ακόμη πολύ ισχυρή, αφού ο Μπελέρης μπορεί να συσπειρώσει πολύ εκλογικά κοινά, όπου η Ν.Δ. έχει πρόβλημα. Στον αντίποδα, πάντως, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς θεωρεί πως η υποψηφιότητα Μπελέρη θα επιδεινώσει τις ήδη πολύ κακές ελληνοαλβανικές σχέσεις, κάτι που ο πρωθυπουργός φαίνεται να ακούει σοβαρά. Συνεπώς, η απόφαση κινείται μεταξύ ψήφων και ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Στην παρέλαση

Πλην της έντονης γαλάζιας παρουσίας στη Νέα Υόρκη για την οποία σας έγραφα χθες, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει βαλίτσες για να δώσει το «παρών» στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας, ενώ αναμένεται να βρεθεί και στη δεξίωση των τελεταρχών το Σάββατο, η οποία θα γίνει στο Μανχάταν, παρουσία ενός σημαντικού αριθμού ομογενών και εκλεκτών προσκεκλημένων. Πριν φύγει πάντως ο κ. Κασσελάκης, στην τελευταία του συνέντευξη, απέφυγε να απαντήσει στον Νίκο Ευαγγελάτο όταν ρωτήθηκε σε πόσες εταιρείες είχε συμμετοχή στην Αμερική, λέγοντας «δεν είσαι λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή