Διμέτωπη επίθεση από Κασσελάκη

Διμέτωπη επίθεση από Κασσελάκη

Ασκησε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ., ενώ τόνισε παράλληλα πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του ότι είναι μεν «απολύτως εφικτή» η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα και την άποψη πως δεν θα συνιστά αποτυχία για τον ίδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθει δεύτερο πίσω από τη Ν.Δ., εξέφρασε χθες ο κ. Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική (Mega) συνέντευξή του. Παράλληλα, πιστοποιώντας ότι το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα και πως η προεκλογική εκστρατεία της Κουμουνδούρου δεν θα είναι μονομέτωπη απέναντι στην κυβέρνηση, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας και τον ισχυρισμό ότι ο κ. Ανδρουλάκης δίνει την αίσθηση εκβιαζόμενου πολιτικού – έναν ισχυρισμό ο οποίος, ως γνωστόν, έχει πυροδοτήσει σφοδρή αντιπαράθεση με τη Χαριλάου Τρικούπη: «Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό», είπε μεταξύ άλλων.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Οτι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι. Και αν δεν είμαστε τώρα, θα είμαστε στις προσεχείς βουλευτικές», ανέφερε. Για να συμπληρώσει, ωστόσο: «Δεν θα είναι αποτυχία και μια ήττα με δέκα μονάδες. Αποτυχία θα είναι αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας και αν συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων για να επιτύχουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς αναφορικά με όσα είχε πει λίγες ώρες πριν ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την εμφάνισή του στο Φόρουμ των Δελφών, και μεταξύ άλλων ότι πολιτική δεν γίνεται με το TikTok, ο κ. Κασσελάκης αφού ισχυρίστηκε ότι αγαπάει τον κ. Τσίπρα και πως κι εκείνος τον αγαπάει επίσης, απέρριψε τον ισχυρισμό για το προαναφερθέν μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Πριν από 14 μήνες, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το TikTok και κατάφερε να κερδίσει τους νέους», είπε, σημειώνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει κι εκείνος χρήση του μέσου, ειδικά καθώς δεν προβάλλονται οι πολιτικές θέσεις και οι προγραμματικές προτάσεις του ιδίως από ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ορισμένες από τις προτάσεις του για την οικονομία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν μειώσεις στον ΦΠΑ και στη φορολογία των μισθωτών, για να τονίσει σε άλλο σημείο ότι προχωράει, αφουγκραζόμενος τη βάση και δίχως να φοβάται πιθανές συγκρούσεις με κομματικά στελέχη, σε μια «μεγάλη ανανέωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς το μέλλον της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο κ. Κασσελάκης έβαλε τέλος στα σχέδια που προωθούσε ο προκάτοχός του για ένταξη στην ομάδα των σοσιαλιστών, τονίζοντας ότι θα παραμείνει στην Ευρωαριστερά.

Τέλος, επισήμανε ότι «οικειοθελώς» θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικό το «πόθεν έσχες» αρκετά πριν από την προθεσμία (τέλος Ιουνίου είναι φέτος) για την κατάθεση των σχετικών δηλώσεων από τους υπόχρεους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή