Θεωρείο: Εκνευρισμός για τα Τέμπη

Θεωρείο: Εκνευρισμός για τα Τέμπη

4' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αποστροφή της Μαρίας Σπυράκη την Παρασκευή που μας πέρασε για την Εξεταστική Επιτροπή των Τεμπών έφερε την έκρηξη πολλών βουλευτών της Ν.Δ. που προχώρησαν σε ομαδικά πυρά εναντίον της προς το Μαξίμου, το οποίο με την σειρά του ενοχλήθηκε σφόδρα με όσα είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής. Μεταξύ άλλων, η Σπυράκη ανέφερε πως «η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενους, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία», αφήνοντας αιχμές τόσο για τους βουλευτές της Ν.Δ. όσο και για την κυβέρνηση εν συνόλω. «Αντί να αναδείξει πως η αντιπολίτευση δεν καταθέτει ακόμα πρόταση για προανακριτική, κινείται στην γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών εμπόρων του ανθρώπινου πόνου» έλεγαν οι βουλευτές. Αποτέλεσμα η Σπυράκη να ανασκευάσει τη δήλωσή της μέσω ανάρτησής της στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας πως η Επιτροπή έκανε άρτια τη δουλειά της, η ζημιά στην κυβέρνηση όμως είχε γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει δικαιολογημένη ανακοίνωση και να λέει πως «τα στόματα ανοίγουν». Πλην της κυβέρνησης όμως η Σπυράκη έκανε ζημιά και στον εαυτό της με πολλούς βουλευτές να την βλέπουν ως κόκκινο πανί, θυμίζοντας πως την είχαν στηρίξει δημόσια όταν εκείνη βγήκε εκτός Ν.Δ., λόγω της υπόθεσης με τον συνεργάτη της και εκείνη ως ανταπόδοση τους άδειασε.

Ελειπε το CDU

Σας πάω τώρα στο Συνέδριο της Ν.Δ. το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν επεσήμανε πως στο Ζάππειο δεν υπήρχε εκπρόσωπος των Γερμανών και συγκεκριμένα των Χριστιανοδημοκρατών του CDU που είναι αδελφό κόμμα της Ν.Δ. Οπως έμαθα η πρόσκληση στο Βερολίνο είχε σταλεί αλλά οι Γερμανοί δεν ανταποκρίθηκαν, δείχνοντας στην πράξη πως η σχέση των δύο πλευρών δεν περνά την καλύτερη περίοδο της.

Περιμένουν το αποτέλεσμα

Η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έχει φέρει μια φαινομενικά εσωκομματική νηνεμία καθώς έχουν σταματήσει τα δημόσια μαχαιρώματα μεταξύ των συντρόφων. Αυτό είναι όμως «αυτό που φαίνεται» και όχι η πλήρης πραγματικότητα, καθώς πολλά στελέχη περιμένουν το αποτέλεσμα για να πάρουν θέση μετά. Τι θέση; «Ανάλογα το αποτέλεσμα» είναι η απάντηση που εισέπραξα.

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να επιτύχει τη δεύτερη θέση επιστρατεύει παλαιά και νέα στελέχη. Οπως έλεγε πηγή του κόμματος, στις τελευταίες συσκέψεις στη Χαρ. Τρικούπη είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη η παλαιά φρουρά Σαλαγιάννη – Κουτσούκου, που πλην των θεσμικών αρμοδιοτήτων τους, καθώς ο ένας είναι διευθυντής του κόμματος και ο έτερος διευθυντής της Κ.Ο., έχουν αυξημένο ρόλο και στο οργανωτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, την εμφάνισή του στις συσκέψεις έχει κάνει ξανά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρά τον «πάγο» που υπήρχε στις σχέσεις του το τελευταίο διάστημα με τον πρόεδρο του κόμματος.

Πόλεμος στο προξενείο

Ενας μικρός εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη Νέα Υόρκη μεταξύ του πρώην υπουργού και σημαίνοντος στελέχους της ομογένειας Αντώνη Διαματάρη και του προξένου στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου. Για να ακριβολογώ, δεν είναι ακριβώς εμφύλιος, καθώς ο Διαματάρης είναι αυτός που διαβάλλει με κάθε τρόπο τον διπλωμάτη, ο οποίος προσπαθεί απλώς να κάνει τη δουλειά του. Αποτέλεσμα είναι να του βάζει όπου μπορεί τρικλοποδιές, κάτι που καταλήγει τελικά εις βάρος της χώρας.

Αόρατος υπουργός

Υπουργός της κυβέρνησης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ έδωσε το «παρών» στο συνέδριο της Ν.Δ. στο Ζάππειο και ήταν πραγματικά αόρατος, διανύοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση μέσα στον κόσμο χωρίς να τον χαιρετήσει ούτε ένας άνθρωπος.

Χαμηλά στις ΗΠΑ

Η «γαλάζια» απόβαση κορυφαίων στελεχών στις ΗΠΑ για την οποία σας έγραφα τις προάλλες δεν γίνεται τυχαία, καθώς έχει στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή των ομογενών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Τα έως τώρα δείγματα δεν είναι καλά, καθώς στη σχετική πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο έχουν γραφτεί πολύ λίγοι. Οπως μου έλεγε υπουργός που έκανε συναντήσεις στην Αμερική, «οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν καν τι είναι οι ευρωεκλογές».

Βοήθεια στην Κύπρο

Το γεγονός ότι από το Φόρουμ των Δελφών παρέλασε όλος ο πολιτικός κόσμος έδωσε τη δυνατότητα ακόμη και για διμερείς συναντήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου είχαν διμερή συνάντηση στους Δελφούς, καθώς η Κύπρος είναι υπό ασφυκτική πίεση λόγω πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο. Σκοπός της συνάντησης, να βοηθήσει όσο μπορεί η Ελλάδα την Κύπρο με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες, καθώς αυτό που συμβαίνει στη Μεγαλόνησο είναι πρωτοφανές και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Εκδήλωση Ιδρύματος Σημίτη

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα στο Μέγαρο Καρατζά το Ιδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη & Αρχεία: Μια σχέση συμπληρωματικότητας ή αντιπαλότητας;». Στο δύσκολο ερώτημα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο επιστημονικός διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» Τίμος Σελλής, η πρώην επίτροπος και υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ιδιωτικότητα, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία Λίλιαν Μήτρου και ο ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Βασίλειος Μάγκλαρης, με συντονίστρια τη Δάφνη Κυριάκη-Μάνεση, καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Τα «γεράκια» της Ν.Δ.

Δεν ξέρω αν το θυμάστε από τις εθνικές εκλογές, αλλά στη Ν.Δ. έχουν φτιάξει μια εσωτερική ομάδα κρούσης με το –ολίγον αστείο– προσωνύμιο «γεράκια», που κάνει όμως μια πολύ σκληρή και δύσκολη κομματική δουλειά: κοιτούν τα αποτελέσματα ανά δήμο ούτως ώστε να μεταβούν κλιμάκια της Ν.Δ. στις περιοχές όπου είχε τα χαμηλότερα ποσοστά της και ταυτόχρονα τα πολύ δεξιά κόμματα είχαν σημειώσει ρεκόρ. Τα «γεράκια», λοιπόν, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τις τελευταίες ημέρες «σαρώνουν» τα εκλογικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας καταγράφοντας τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά του Βελόπουλου και της Νίκης. Και όπως έμαθα δεν είναι λίγα, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν αρκετές περιοχές που θέλουν πολύ τρέξιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή